Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavio HAKOM

Znate li svoja prava? Evo što možete učiniti povećaju li teleoperateri cijene!

Telefoniranje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.05.2014.
u 13:08

HAKOM se oglasio oko obveza operatora i prava korisnika nakon što su operatori najavili skore promijene cijena korištenja usluga

U slučaju povećanja cijena ili uvođenja novih naknada korisnici usluga mreža pokretnih komunikacija moći će raskinuti ugovore bez plaćanja naknada za prijevremeni raskid - stoji u stručnom mišljenju Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).

HAKOM se oglasio oko obveza operatora i prava korisnika nakon što su operatori najavili skore promijene cijena korištenja usluga. U stručnom mišljenju se navodi da svaka promjena cijena usluga operatora predstavlja izmjenu pretplatničkih ugovora operatora s postojećim korisnicima, što znači da će operatori o namjeravanim izmjenama morati izvijestiti sve korisnike pisanim ili elektroničkim putem.

Dodatno, korisnike koji imaju pretplatnički ugovor, morat će izvijestiti i o njihovom pravu na raskid ugovora. HAKOM u svojem stručnom mišljenju navodi i da korisnici imaju pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez naknade u roku od 30 dana od objave izmjena, ako su izmjene cjenika nepovoljnije za njih u odnosu na ugovorene cijene.

>> Telekomi dižu cijene 10% zbog Vladina nameta

Komentara 6

SA
samodinamo
13:43 27.05.2014.

jedva cekam da mi povise naknadu pa da raskinem ugovor

KA
kafka
13:53 27.05.2014.

"moći će raskinuti ugovore bez plaćanja naknada". Dakle raskid bez naknade, a što je s ostalim ugovornim obavezama pri raskidu osim naknade, npr. povoljno kupljenom skupom mobitelu?

DI
dinko
13:30 27.05.2014.

Evo sada imate priliku da vam ostanu mobiteli koje ste uzeli u sklopu pretplate i raskinete ugovore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije