Naslovnica Vijesti Hrvatska

Znate li svoja prava? Evo što možete učiniti povećaju li teleoperateri cijene!

HAKOM se oglasio oko obveza operatora i prava korisnika nakon što su operatori najavili skore promijene cijena korištenja usluga
27. svibnja 2014. u 13:08 6 komentara 6817 prikaza
Telefoniranje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U slučaju povećanja cijena ili uvođenja novih naknada korisnici usluga mreža pokretnih komunikacija moći će raskinuti ugovore bez plaćanja naknada za prijevremeni raskid - stoji u stručnom mišljenju Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).

HAKOM se oglasio oko obveza operatora i prava korisnika nakon što su operatori najavili skore promijene cijena korištenja usluga. U stručnom mišljenju se navodi da svaka promjena cijena usluga operatora predstavlja izmjenu pretplatničkih ugovora operatora s postojećim korisnicima, što znači da će operatori o namjeravanim izmjenama morati izvijestiti sve korisnike pisanim ili elektroničkim putem.

Dodatno, korisnike koji imaju pretplatnički ugovor, morat će izvijestiti i o njihovom pravu na raskid ugovora. HAKOM u svojem stručnom mišljenju navodi i da korisnici imaju pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez naknade u roku od 30 dana od objave izmjena, ako su izmjene cjenika nepovoljnije za njih u odnosu na ugovorene cijene.

>> Telekomi dižu cijene 10% zbog Vladina nameta

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • samodinamo:

    jedva cekam da mi povise naknadu pa da raskinem ugovor

  • kafka:

    "moći će raskinuti ugovore bez plaćanja naknada". Dakle raskid bez naknade, a što je s ostalim ugovornim obavezama pri raskidu osim naknade, npr. povoljno kupljenom skupom mobitelu?

  • dinko:

    Evo sada imate priliku da vam ostanu mobiteli koje ste uzeli u sklopu pretplate i raskinete ugovore!