Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljiv prijedlog

Živi zid u Vukovaru: Legalizacija marihuane će zaustaviti iseljavanje

Foto: Branimir Bradarić
28.02.2018.
u 15:05

Dogradonačelnik Vukovara i predsjednik HKS Marijan Pavliček rekao je da do legalizacije marihuane neće doći dok je HKS na vlasti

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara jednoglasno je donesen ovogodišnji program mjera poticanja i razvoja poduzetništva.

Program poduzetnicima nudi 14 mjera za što je u gradskom proračunu osigurano 2 milijuna kuna. Po riječima pročelnice za gospodarstvo Marijane Grubišić poduzetnici će poticaje moći koristiti za otvaranje poslovnih subjekata, nabavku opreme, pripremu projektnih prijedloga, edukaciju zaposlenika… Pri tome ukupni najveći pojedinačni poticaj, iznosi 200.000 kuna, a može se koristiti kroz više mjera. U raspravi je vijećnik Živog zida Pavao Josić predložio da se u Vukovaru, kao i na ostalim područjima od posebne državne skrbi, legalizira marihuana.

- I ove mjere neće ništa napraviti kao što nisu pomogle niti one ranije. Razlog tome je što je sustav neodrživ, opterećuju nas razni parafiskalni nameti, nejasni zakoni i niz toga. Stoga sam i predložio legalizaciju marihuane jer će ona sigurno zaustaviti iseljavanje, pomoći u razvoju industrije ali i doprinijeti razvoju pravoga turizma, rekao je Josić dodajući kako će do toga doći prije ili kasnije ali da će profitirati oni koji prvi to naprave.

Kazao je i kako se ozbiljne političke stranke u EU također zalažu za legalizaciju. Dogradonačelnik Vukovara i predsjednik HKS Marijan Pavliček rekao je da do legalizacije marihuane neće doći dok je HKS na vlasti te poručio Josiću da zastupnici to pitanje pokrenu u Hrvatskom saboru koji je za to nadležan.

Komentara 22

KR
kruti209
15:57 28.02.2018.

AHAHAHAHAHAHAHAHA,kakav kreten

AR
Armagedon
17:19 28.02.2018.

da vidiš moguće,.... jedino napušen čovjek može radit dicu bez posla i stana..... a kad Slavoniju zasijemo marihuanom kolubija će biti goli đoka za nas..... blago bedastima njihovo je kraljevstvo nebesko

DU
Deleted user
17:41 28.02.2018.

Da nije tragično, bilo bi smiješno. A takvi likovi sjajno žive na naš račun!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije