Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razočarana u sustav

Samohrana majka: Molimo državu za stan, ali na upite nam nitko ne odgovara

Biljana Veselinović
Branimir Bradarić
27.02.2018.
u 17:03

Predali su molbu za hitno stambeno zbrinjavanje, no iz nadležnih ureda nitko im se ne javlja, ne dižu slušalicu i ne odgovaraju pismeno

Iako gotovo svakodnevno čitamo o cijelim obiteljima koje napuštaju Hrvatsku, Biljana Veselinović iz Vukovara, samohrana majka četiriju kćeri, više od svega želi ostati živjeti i raditi u Vukovaru. No, njihov je osnovni problem to što nikako ne mogu do stana, a dodatno ih boli i šutnja iz Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje.

Neka kažu da nema stanova

– Dovedeni smo pred zid i zaista više nemamo kamo. Predali smo molbu za hitno stambeno zbrinjavanje, ali kao 98. po redu ispali smo. Poslije je promijenjen način bodovanja pa smo dodatno pali na toj listi – kaže nam Veselinović.

U međuvremenu su ishodili i preporuku gradonačelnika Vukovara, ali ni to im nije pomoglo. U Uredu državne uprave Vukovarsko-srijemske županije nisu im mogli dati nikakve preciznije informacije o njihovu slučaju pa su nebrojeno puta pokušavali telefonom doći do željenih informacija u Središnjem državnom uredu za stambeno zbrinjavanje. Nisu ni u tome uspjeli jer im se na telefon nikada nitko ne javi. Stoga su im se lani u lipnju odlučili pismeno obratiti, no nikad nisu dobili odgovor.

– Molimo za stan ako je moguće, a ako nije, da nam se kaže da nema praznih stanova i da tražimo neki drugi način da se snađemo. Nismo socijalni slučajevi, živimo s onoliko koliko imamo – kaže Veselinović.

I dok iz Zagreba i dalje nema odgovora, Veselinović s kćerima živi kod svoje majke. U stanu od 78 kvadrata čak je 11 članova. Razočarana svime što se događa, najstarija kći odlučila je napustiti Hrvatsku. Ova profesorica fizike i informatike koju je dvaput nagradio dekan jučer se odselila u Norvešku.

– Bojim se da će i mlađe kćeri za njom jer i same vide kako se ovdje radi. Želimo ostati živjeti ovdje, ali ne daju nam – istaknula je Veselinović.

Iz Središnjeg državnog ureda u odgovoru Večernjem listu navode da se zahtjevi za stambeno zbrinjavanje s lista prvenstva za 2017. godinu, a o kojima nije odlučeno o pravu na stambeno zbrinjavanje rješenjem Ureda državne uprave, prenose na listu prvenstva za 2018. pri čemu se redoslijed na listi iznova utvrđuje u skladi s Uredbom o kriterijima za bodovanje zahtjeva za stambeno zbrinjavanje.

Liste prvenstva do 30. ožujka

– Liste prvenstva za 2018. objavljuju se najkasnije do 30. ožujka na internetskim stranicama nadležnih Ureda državne uprave u županijama. Na objavljene liste prvenstva, podnositelji imaju pravo prigovora u predviđenom roku od petnaest dana od dana objave liste prvenstva. Izvršne liste prvenstva objavljuju se najkasnije do 15. svibnja – navode iz Središnjeg ureda.

Biljana Veselinović
1/7

Komentara 40

KK
Kika- Kuja- Štrumfeta
17:55 27.02.2018.

Kupi si ga, naj lakse je kukat i cekat da ti upadne u usta.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:13 27.02.2018.

Ima mjesta za migrante,al za naše ljude nema!

AC
acer7
18:36 27.02.2018.

Ne kužim na temelju čega ona ima pravo na besplatan stan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije