Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločinac

Žena koja je Šešelju prodala kuću u Hrtkovcima: I da sam znala, svejedno bih prodala

23.05.2018.
u 18:19

Bio je ljubazan, raspitivao se o životu u selu, radu u prosvjeti. Rekao je i da u kući planira otvoriti ured stranke, rekla nam je A. P.

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj kuću u Hrtkovcima kupio je od A. P. koja je do 1991. s obitelji živjela u Vukovaru. Govoreći o prodaji, A. P. je za Večernji list rekla da joj je osnovni cilj bio prodati kuću, ali da nikako nije htjela ovakvu medijsku pažnju.

Surađuje s Hrvatima

– Kuća je na prodaju od 2001. godine kada mi je preminuo otac. Sve donedavno, kada su se pojavile dvije meni nepoznate osobe, nismo imali ozbiljnih kupaca. Kasnije se ispostavilo da kuću kupuje Šešeljev sin Mihailo koji je novi vlasnik kuće, rekla je A. P.

Sa Šešeljem se susrela tek kada je cijeli posao bio gotov i kada je on došao vidjeti kuću čiji je vlasnik njegov sin.

– Prvi put sam ga vidjela uživo. Bio je ljubazan, raspitivao se o životu u selu, radu u prosvjeti, gdje i ja radim, kao i o tome koliko mi vremena treba da se iselim. Rekao je i da u kući planira otvoriti ured stranke te da će odanle nastaviti svoju pravosudnu borbu sa sudom u Haagu – rekla je A. P.

Prisjetila se i da se njezina obitelj u Hrtkovce preselila 1991. kada su na istoku Hrvatske počeli odjekivati ratni bubnjevi. Dolaskom u Hrtkovce kupili su zemljište, na kojem su njezini roditelji počeli graditi kuću dok je ona studirala na Fakultetu glazbenih umjetnosti u Beogradu. Kako kuća nema zemlje, vrta, a nije nikada ni potpuno završena, svih ovih godina nije bilo interesa kupaca. Kuća je površine oko 200 kvadrata s lokalom ispred. A. P. danas radi u Glazbenoj školi u Srijemskoj Mitrovici, kamo će se najvjerojatnije i preseliti s obitelji.

– Sve do kraja nisam znala kome prodajem kuću, a i da jesam svejedno bih je prodala jer to mi je bio cilj. Tko zna kada bi i bi li uopće naišao drugi kupac. Inače, proteklih godina redovito surađujem s Katoličkom crkvom u Hrtkovcima i Srijemskoj Mitrovici kao i s nizom udruga s hrvatskim predznakom. Kažem to jer zaista nikada nisam vodila računa tko je tko i što – kaže A. P. koja intenzivno radi na iseljenju iz kuće.

Mještani ne pričaju o susjedu

I dok ona ne govori o cijeni, Šešelj je za beogradske medije izjavio da je kuću u Hrtkovcima platio 40.000 eura. Sami mještani Hrtkovaca su zbunjeni i nerado govore o svome novome susjedu, a svi redom misle da selo više neće biti isto.

– Šešeljeva odluka da kupi kuću u Hrtkovcima je klasična provokacija. Riječ je o očajničkom, ali ružnom i opasnom pokušaju pravomoćno osuđenoga za zločin u Hrtkovcima. Njegova politika rata, mržnje i zastrašivanja je odavno poražena, a povratak na mjesto zločina i javno isticanje da će ponoviti zločin dodatno zabrinjavaju stanovnike Hrtkovaca – rekao je predsjednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost spolova Meho Omerović.

1/9
Ključne riječi

Komentara 82

SF
Sv Franjo
16:31 24.05.2018.

Večernji u službi genocida podržava komentare zločinca i takodjer time sudjeluje u zločinu za koji je propisana doživotna robija.

AN
angeomihael
16:08 24.05.2018.

Nije Šešelj manji zločinac ma od kojeg Srbina ili čuvara Aušvica.Svi su isti u zlu i prokletstvu..

KI
kimi
18:43 23.05.2018.

Evo Šeki izlazi u VL-u kao turska serija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije