Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH

Željka Komšića su izabrali Bošnjaci, a ne Hrvati

Predsjedništvo Bih
Arhiva VL
03.03.2010.
u 16:36

U ovoj stranci navode kako je Hrvatima uskraćeno pravo da izaberu svoga člana Predsjedništva BiH, a istodobno se poziva na izmjenu izbornog zakona samo u slučaju ostalih naroda.

"Podržavamo odluku Suda za ljudska prava u Strasbourgu da se i ostalim narodima omogući sudjelovanje u izboru za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ali se isto pravo mora primijeniti i na Hrvate." Reakcija je to Hrvatske stranke Đapić-dr. Jurišić, koja djeluje u BiH, i čiji čelnici ističu kako je Hrvatima, iako su konstitutivni narod, to pravo uskraćeno.

Smatra se neprimjernim pozivanje na izmjenu izbornoga zakona isključivo u slučaju ostalih, dok se sustavno kršenje volje hrvatskog biračkog tijela u izboru člana Predsjedništva BiH u potpunosti zanemaruje.

"Iako postoji pozicija hrvatskoga člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ona je grubo zlorabljena od dijela bošnjačkog biračkog tijela i dijela bošnjačkih stranaka te danas tu dužnost obnaša Željko Komšić", ističe se.

Iz te stranke navode podatak kako je u Zapadnohercegovačkoj županiji, kao većinskoj hrvatskoj, Željko Komšić dobio manje od 1,8 posto glasova što, kako ističu u toj stranci, govori da se nije ispoštovala volja hrvatskog biračkog tijela.

HSP smatra ključnim pitanjem onemogućavanje zloporabe pomoću koje bošnjačka većina bira hrvatskoga člana Predsjedništva BiH, to jest definiranje Izbornoga zakona koji će omogućiti Hrvatima da izaberu hrvatskoga člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Komentara 32

OB
-obrisani-
17:24 03.03.2010.

Jurisic i Lijanovici su najveca zla Hrvatskog naroda u BiH ,dali bi i ono s cim sjede za ono na cemu sjede .Vidte ime stranke i sve vam je jasno,Djapic-Jurisic

OB
-obrisani-
21:55 03.03.2010.

Željko Komšič je u ratu bio pripadnik Armije BiH te je odlikovan najvišim ordenom za zasluge, a s obzirom, da znamo s kim je ratovala ABIH potpuno je jasno da Komšić nikada ne bi bio izabran od Hrvata BIH da su ga oni mogli birati.... Jasno kao dan.....Zar su Hrvati onda ravnopravni u BIH... Naravno da nisu...

JU
Jurica1050
17:05 05.03.2010.

Za DAYTON , Ne roni bre krokodilske suze. Znamo mi da je vasa ( Srpska) pozicija prenijeti na sve podjednak teret odgovornosti. Na taj nacin bi se rado izbalansirali cetnicke zlocini u proteklom ratu podvukli crtu i izvukli zakljucak svivi smo podjednako krivi. No bez obzira koliko vi tom bili skloni to covjece naprosto nije moguce. Vasi su bili glavni pokretaci svakojakog zla na podrucju bivse drzave bez obzira na tu tvoju \" statistiku\" koju ti pokusavas ovde progurati. Kad si vec poceo o rusenju bogomolja po Bosni prosetaj prethodno Bosanskom posavinom koja je okupirana na samom pocetku rata u Bosni. Tamo neces naci niti jednu katolicku ili muslimansku bogomolju da je ostala postedjena. Cak sta vise unistavana su sistematski i groblja. Isto tako obje si ti fino macku o rep tih svojih 3500 ( mogao si usput dodati i jos koju nulu na tu brojku) kojima nastojis opravdati vas monstruozni zlocin u Srebrenici. Prethodno podastri nam podatke i o broju zrtava medju braniteljima i civilnom pucansvu Srebrenice prije genocida 1995. Jer prema tom sto si napisao ciljas plasirati tezu da su tamo do `95. ginuli samo Srbi koji su se kasnije za to \"osvetili\" sto naprosto nije tocno! Taj zlocin se covjece nemoze opravti nicim a onaj tko to pokusava izgubio je kontakt s zdravim razumom. Ti bi nam rado slozio pricu o Srebrenici kao jednoj idilicnoj oazi koja se usput zvala i zasticena zona. Hoces li nam jos reci i da je tamo pucanstvo zivjelo u blagostanju te da su samo iz objesti iskradali se vani te ciniti zlocine. No kao istinski srpski propagator ti svjesno presucujes cinjenicu da je na toj maloj povrsini kao ovce u tor satjerano svo pucanstvo iz sireg srebrenickog podrucja. To isto pucanstvo je bilo u potpunosti ovisno o humanitarnoj pomoci koju su srpski zlikovci na sve moguce nacine nastojali onemoguciti da stigne na odrediste. Svaki humanitarni konvoj koji se upucivao tamo bivao je zaustavljen i temeljito pljacakan od srpski snaga te uz vjecita odugovlacaenja na cilj je stizao samo mali dio te robe. Pucanstvo Srebrenice na taj nacin je bilo osudjeno na stalno gladovanje tako da im je jedini izlaz bio otimati hranu od onih koji su ih drzali u okruzenju. Naravno prema tebi oni na to nisu imali pravo nego su trebali stojicki podnositi svoj boravak u tom logoru i crkavati od gladi. No na drugoj strani Srbi su imali pravo na sve sto su cinili. I za kraj zakljucak da te vase zrtve nebi bile zaboravljene trebali bi svi oni koje su vasi Skorpioni expresno poslali na onaj svijet moliti prethodno za oprostaj zbog cinjenice da su vasi morali trositi municiju na njihove zivote. Da nebi bilo zabune ja ti nisam niti musliman a nemam nikakavih ni dodirnih tocaka sa Srebrenicom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije