Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ

'Želja mi je da u Knin idem kao predsjednica, ne kao kandidatkinja'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.06.2019.
u 18:06

Ovim putem zahvaljujem svima koji mi pružaju podršku za drugi mandat predsjednice Republike Hrvatske, posebno strankama čiji sam kandidat bila i prije pet godina, poručila je predsjednica.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila je kako 5. kolovoza u Knin želi ići kao predsjednica, a ne kao kandidatkinja na izborima.

- Ovim putem zahvaljujem svima koji mi pružaju podršku za drugi mandat predsjednice Republike Hrvatske, posebno strankama čiji sam kandidat bila i prije pet godina. Svaka podrška mi puno znači.

Kad je u pitanju odluka o kandidaturi za drugi mandat, moja je velika želja da na obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti u Knin idem kao predsjednica, a ne kao kandidatkinja na izborima, kako bi taj poseban dan za Hrvatsku ostavili izvan konteksta političke kampanje - objavila je predsjednica na Facebooku.

Predsjednicu Grabar Kitarović nedavno je pozvao premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković da se ponovno kandidira, poručivši  kako je HDZ-ovci "čekaju širokih ruku", a na njoj je da pronađe pravi trenutak za tu objavu.

Komentara 95

Avatar Toni Broo
Toni Broo
18:39 20.06.2019.

Simpatiziram Kolindu, želim joj uspjeh na predsjedničkim izborima, ali ne inzistiram da je ona najbolji kandidat za predsjedničku funkciju 2019., možda bi se Škoro ili Kolakušić pokazali boljima na toj funkciji, ne znam, oni su mi nepoznanica. Imam nekakvu osobnu percepciju o njima, ali na temelju toga ne mogu o njihovim sposobnostima suditi, ali zato znam tko nema kapaciteta da vodi pošteno i stručno ovu državu, a to je po svim gospodarskim parametrima dokazano loš Milanović. Milanović nas je u svom mandatu unazadio odnosno ukupni BDP je iznosio 2015. 339 milijardi kn, a 2011. 340 milijardi, pa tko normalan njemu može dati glas? Svi gospodarski parametri su bili gori 2015. u odnosu na 2011. i zadnjuju godinu vlasti Jadranke Kosor. Tko može dati glas Milanoviću koji je nanizao 12 kvartala pada BDP-a, digao PDV s 23 na 25%, udvostručio javni dug, bacio nam kreditni rejting u smeće i uništio 150 tisuća radnih mjesta? Danas nam ukupni BDP iznosi 410 milijardi kn, 70 milijardi kn više u odnosu na 2015., 100 tisuća više zaposlenih imamo u odnosu na 2015., u zadnje dvije godine smo 7 puta više novca iz EU fondova povukli u odnosu na cijeli Milanovićev mandat i stvarno moraš biti mazohist i imati veliki propuh u glavi da daješ glas Milanoviću koji nas je uništavao od 2011. do 2015. godine. Broj glasova za Milanović će biti najbolji pokazatelj koliko stanovnika Hrvatske mrzi Hrvatsku.

Avatar Idler 3
Idler 3
18:15 20.06.2019.

Kulturna i odmjerena kak treba i bit.....usporedba s nekim drugimi je i več neg smješna !!!

Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:14 20.06.2019.

Naravno, čeka rasplet fotelja u Bruxellesu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije