Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simbol potencije

Žele u prirodu vratiti divljeg bika kojeg su obožavali nacisti

bik
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
11.01.2017.
u 06:30

Zadatak da se tura oživi križanjem frizijskih i simentalskih kravljih pasmina sa španjolskim borbenim bikovima završio je – istrebljivanjem

Poznato je da je i Hrvatska jedna od zemalja uključenih u vrijedan projekt oživljavanja izumrlih životinjskih vrsta pod nazivom Rewilding Europe.

Tur, vrsta divljeg bika izumrlog u 17. stoljeću, jedna je od životinja koje se nastoji vratiti u prirodu pa je tu priču ovih dana objavio čak i CNN. No na sve se nadovezao i britanski Independent čiji su se novinari prisjetili kako je i prije bilo obožavatelja moćnih turova. Bili su to Hitlerovi nacisti koji su u turu vidjeli idealnu arijevsku životinju.

Zadatak da se tura oživi križanjem frizijskih i simentalskih kravljih pasmina sa španjolskim borbenim bikovima završio je – istrebljivanjem. Nacistička su goveda, naime, bila isuviše agresivna.

>> Oživjet će izumrle životinje: Pticu dodo i još 23 vrste

Komentara 3

DU
Deleted user
07:00 11.01.2017.

Čemu služi ovaj članak?

NE
neznanac
08:36 11.01.2017.

Ali ima dosta kila pa bi se isplatio uzgoj. Agresija mu ne pomaze kada dode vrijeme klanja.Mozda ce biti govedina jeftinija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije