Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presjekli kablove

Zbog sabotaže morali otkazati sve operacije u bolnici?

'14.03.2010., Bjelovar - Ivan Koscevic tvrdi kako su bjelovarski lijecnici zakasnili s operacijom, te optuzuje ravnatleja dr. Davorina Diklica (desno s naocalama) Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
14.09.2012.
u 09:12

Prava zbrka - doznajemo, cijeli incident htjeli su zataškati, pa se sumnja da je krivac osoba iznutra

– Možemo potvrditi da smo 31. kolovoza zaprimili prijavu iz bjelovarske Opće bolnice da su u noći s 30. na 31. kolovoza u djelatnosti centralne sterilizacije presječene plastične cijevi i električni kablovi na dva sterilizatora. Naši djelatnici postupaju po toj prijavi i rade na otkrivanju počinitelja - kazao je jučer Dražen Medved, glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske potvrđujući glasine koje su procurile u javnost o incidentu u bjelovarskoj bolnici. Naime, prema našim izvorima, incident je zapravo sabotaža koja je tog petka izazvala pravu zbrku u bolnici. Tvrdi se da je tog dana morala biti otkazana većina već zakazanih operacija!

Spas na odjelu kirurgije

Praktički oba velika sterilizatora su bila izvan funkcije i jedini u kojem se u tom trenutku moglo sterilizirati neophodni materijal bio je mali sterilizator na Odjelu kirurgije.

– Da se kojim slučajem ne daj Bože u tom trenutku dogodila kakva veća nesreća u kojoj bi trebalo zbrinuti veći broj pacijenata, ništa ne bi mogli učiniti - tvrdi naš izvor potvrđujući svu ozbiljnost nastale situacije. Prema istom izvoru i u narednih nekoliko dana je bilo dosta problema s izvođenjem operativnih zahvata. U djelatnosti sterilizacije, tvrdi se, i danas se radi otežano i to samo u jednoj smjeni. Da stvar bude još gora, cijeli slučaj se pokušao zataškati, iako praktički sve upućuje da je počinitelj zapravo netko od djelatnika bolnice. Tko i zašto tek treba utvrditi. No, s pravom se postavlja pitanje koliko su u takvoj situaciji bili ugroženi pacijenti, kao i hoće li netko zbog svega odgovarati.

Obećano nedočekano

Iz bolnice nažalost jučer nismo dobili nikakav odgovor, iako su nam ga uredno obećali. Tajnica ravnatelja Vibora Delića nešto oko podneva nam je poručila da se odgovor priprema te da ćemo ga uskoro dobiti. No, nešto iza 14 sati nam je kazala da je ravnatelj poručio da će odgovor stići tek sutra (tj. u petak), jer se nažalost nije stigao konzultirati s pomoćnikom Hrvojem Pokosom. Da nije tužno bilo bi smiješno, ali tako je to, čini se, u bjelovarskoj bolnici.

Ključne riječi

Komentara 1

IB
istina_boli
16:42 14.09.2012.

Hrvatska posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije