Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iza rešetaka

Zatvorenik se objesio samo par dana nakon što je liječnik zaključio da nije sklon suicidu!?

suicid
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
18.01.2015.
u 22:00

N. S. je bio osuđen na pet godina i tri mjeseca, a iz zatvora je trebao izaći u travnju

Nije sklon suicidu, zaključio je liječnik iz Kaznionice u Glini nakon promatranja zatvorenika N. S.(23). Nekoliko dana nakon što je doktor napisao stručno mišljenje N. S. se ubio. Učinio je to 10. siječnja na Odjelu izdržavanja sigurnosnih i stegovnih mjera kamo je premješten zbog, doznajemo, nekih incidenata, ali i samoozljeđivanja.

Dvadesetak minuta prije no što je N. S. pronađen obješen o tuš u sanitarnom čvoru, pravosudni policajac provirio je u njegovu ćeliju. Učinio je to, vjerojatno, podigavši malenu gumenu zavjesu koja se nalazi na prozorčiću sobe s vanjske strane vrata. Kroz taj se prozor vidi cijela ćelija jer sanitarni čvor upravo zbog toga i nema vrata. Prije no što je otišao dalje, pravosudni policajac zaključio je da je s N. S. sve u redu. Isto je utvrdila i nakon samoubojstva provedena interna istraga u kaznionici, ne uočivši nikakav propust u postupanju prema zatvoreniku.

N. S. je bio nadomak slobode jer je krajem travnja trebao izići s izdržavanja kazne, a bio je osuđen na pet godina i tri mjeseca zatvora zbog imovinskih delikata. Kaznionica u Glini, u koju se smještaju mahom mlađi osuđenici čija je kazna dulja od šest mjeseci, jedina u zatvorskom sustavu ima u ćelijama sanitarni čvor s tušem. N. S. je od plahte napravio uže kojim se objesio o glavu tuša. Što je motiv samoubojstva, ostalo je nepoznato. U hrvatskim zatvorima i kaznionicama samoubojstava nije bilo od 2011. kada se ubilo dvoje zatvorenika.

>> Sanader je iz sjemeništa dolazio kući, a Perković je s obitelji išao na polnoćku

Komentara 7

Avatar ucjena
ucjena
06:11 19.01.2015.

tko to moze utvrditi, zakonska glupost, iz casa u cas, se misli mjenjaju, stvaraju slike, i sad bi netko trebao, dijagnosticirati, nemoze,bolje da je taj dr, rekao, u obradi nije bio suicidan, a sta se tice tko je zabole me, puno je takovih, dijagnoza, a ljudski mozak, je nedokuciv, tko su oni, da im sude, (papa)

MH
mrtav-hladan
16:06 19.01.2015.

I lječnik pogrješi / tko može sve znati

DU
Deleted user
06:02 19.01.2015.

Suicide? Neznate Hrvatski ?Samoubistvo /samoubojstvo.Šupci ste a ne novinari-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije