Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zaštitari postavili ogradu i zabranili Ovčaričeku ulazak ispred pogona Jedinstva

Rudolf Ovčariček žali se na grubo kršenje prava, a osim toga tvrdi da Mihalić obmanjuje javnost jer ima rješenje da mu nije ništa dužan
03. prosinca 2014. u 12:00 1 komentara 3378 prikaza
Ovčariček
Foto: Mladen Mandić
Pogledajte galeriju 1/3

Šesti dan prosvjeda Rudolfa Ovčaričeka (65) ispred poduzeća Jedinstvo, ujutro je započeo incidentom. Naime, nakon što je Ovčaričeku došla supruga Nevenka da ga zamijeni u dežurstvu, on je oko 7.30 sati otišao kući kako bi obavio nuždu, otuširao se i obrijao.

Neugodno iznenađenje

No, kada se nakon 20-ak minuta ponovo pokušao vratiti na parkiralište Jedinstva, ispred šatora, dočekalo ga je neugodno iznenađenje.

- Ispred mene je stalo sedam, osam zaštitara i nisu me pustili na parkiralište. Budući da nisam odustajao u svom naumu da se vratim na mjesto gdje prosvjedujem i inzistirao sam da me moraju pustiti, došlo je i do naguravanja i fizičkog kontakta, pa je morala intervenirati i policija. Nakon sastanka policije sa zaštitarima ipak su me pustili da se ponovo vratim. Ali kasnije su pak postavili i ogradu kako mi nitko ne bi mogao prići. Mislim da su time napravili i prometni prekršaj jer ograda je postavljena na sami pješački prijelaz na ulazu na parkiralište - rekao nam je Ovčariček. Dodao je i kako Mihalić obmanjuje javnost i govori neistinu u vezi sa cijelim slučajem, jer, dodao je Ovčariček, posjeduje pravomoćnu presudu koju je potvrdio i Vrhovni sud, kako se ukida Mihalićeva tužba kojom on Jedinstvu mora nadoknaditi 1,6 milijuna kuna, sa zateznim kamatama od 660 tisuća kuna, a moraju mu se nadoknaditi i svi parnični troškovi od 90.501 kunu.

Što želi prosvjedom?

Odvjetnik Jedinstva Ninoslav Pintarić misli drugačije. Rekao nam je kako je direktor Mihalić izgubio parnicu za nadoknadu štete, no to ne znači i da Ovčariček sada može polagati bilo kakvo pravo na imovinu Jedinstva i Josipa Mihalića.

- Ne shvaćam što Ovčariček želi postići ovim prosvjedom. Presuda koju je dobio u sporu u kojem ga je tužio Mihalić, ništa mu ne znači, već je ona samo dokaz da Mihalić ne može naplatiti štetu. Ovčariček sam mora pokrenuti sudsku parnicu. Koliko ja znam, pokrenuo je parnicu za pretrpljenu duševnu bol, kao i parnicu za nadoknadu štete, no te parnice su još uvijek u tijeku.

ITA, Coronaviruskrise, Italien
Znanstvena analiza
Rudan: Analiza stvarnih uzroka tragedije COVID-19 u Italiji i drugim zemljama EU
A1 Hrvatska
HOME OFFICE
Najbolji savjeti za što bolji rad od doma