Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilje u Puli

Zapovjednik Tigrova posjetio pretučenog Valea, napadaču prijeti izbacivanje iz vojske

Evelina Valea, stradalog u napadu huligana, posjetio zapovjednik Tigrova
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/8
22.07.2019.
u 19:01

Zapovjednik bojne Tigrovi posjetio Evelina Vale u pulskoj bolnici i ispričao se zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Hrvatske vojske

Zapovjednik 1. mehanizirane bojne Tigrovi, Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, bojnik Krešimir Kršinić posjetio je Evelina Valea (77) koji se u Općoj bolnici u Puli oporavlja od posljedica napada i ispričao se zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Hrvatske vojske.

Također, tijekom današnjeg dana i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević telefonom je razgovarao s Valeom te mu se ispričao i zaželio brzi oporavak.

U pulskoj bolnici s Valeom je razgovarao bojnik Kršinić, koji je kontaktirao i obitelj napadnutog umirovljenika te im se ispričao zbog ovog nemilog događaja.

Video - Evelina Valea, stradalog u napadu huligana, posjetio zapovjednik Tigrova

 

Obzirom da postoje osnovane sumnje da je jedan od trojice napadača pripadnik Hrvatske vojske, uputio je isprike zbog takvog nedopustivog i nevojničkog ponašanja te istaknuo kako Hrvatska vojska najoštrije osuđuje ovaj napad i oštro sankcionira svaki oblik nasilja.

Video - Evelino Vale nakon napada

 

- Hrvatska vojska najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja. Takvo ponašanje u Hrvatskoj vojsci je neprihvatljivo i nedopustivo, a svako odstupanje od uzornog vojničkog ponašanja se sankcionira. Izražavam i žaljenje što se ovakvim izdvojenim slučajevima nestegovnog ponašanja pojedinaca nanosi šteta ugledu i časti svih ostalih uzornih, vrijednih i poštenih pripadnika Hrvatske vojske - rekao je Kršinić.

Vale je rekao kako prihvaća ispriku i kako zna da je u pitanju djelo pojedinca.

U ovom slučaju, ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe.

Komentara 77

Avatar heyhay
heyhay
19:33 22.07.2019.

Ne da mu prijeti nego je trebao bit već izbačen

DU
Deleted user
19:20 22.07.2019.

Prijeti mu izbacivanje?pod hitno izbaciti iz HV.Loša procjena psihologa na testiranju za HV.Valjda nije prepoznao nasilnika i huligana.

DU
Deleted user
19:32 22.07.2019.

Nečastan otpust i bok. Ovakvi su letjeli prije no bi stigli doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije