Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zagreb: Otvorena prva glazbena knjižara u Hrvatskoj

rockmark
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
18.02.2010.
u 15:56

Jedinstvena knjižara u Hrvatskoj služit će i kao čitaonica gdje će se zainteresirani moći besplatno informirati o svemu vezanom uz glazbu.

Danas je u Zagrebu otvorena prva glazbena knjižara u Hrvatskoj "Rockmark".  Ujedno, to je i čitaonica gdje se mogu prolistati recentne knjige i časopisi specijalizirani za glazbu. Osim što će zainteresirani moći kupiti knjigu, u čitaonici će im biti dostupna i izdanja koja više nisu u slobodnoj prodaji.

Pokretač ovoga jedinstvenog mjesta je internetski portal specijaliziran za glazbu - Muzika.hr.

- Krenuli smo s ovim specijaliziranim prostorom jer smo primijetili da je u Hrvatskoj predstavljeno mnogo glazbenih izdanja i to je područje koje se ubrzano razvija. Došli smo do brojke od nekih 180 naslova koji su izloženi u knjižari, a planiramo nabaviti još. Nadamo se da će ljudi rado posjećivati "Bookmark", gdje mogu slobodno čitati knjige, konzumirati glazbu na jedan drugi način i besplatno se informirati o svemu vezanom uz glazbu - rekao nam je glavni urednik Muzike.hr i voditelj knjižare Krešimir Blažević.

U ugodnom ambijentu knjižnice/čitaonice u Berislavićevoj ulici neće sve biti vezano uz glazbu, pogotovo ne žanrovski, već će biti i dio sadržaja vezanih za pop-kulturu. Knjižara u svojoj ponudi ima zanimljive knjige poput South parka, Simpsona, Seinfelda te pisaca koji su poznati zaljubljenici u glazbu i koji su postigli status pop-ikona.

Dio knjižare/čitaonice je i izložbeni dio gdje su predstavljene glazbene fotografije i memorabilije poput gitare koju su potpisali svi članovi grupe Cranberries na svojoj povratničkoj turneji 2009., a također prostor će funkcionirati i kao internet-kafe.

Prostor je otvoren svaki dan od 9 do 20 sati, a subotom će raditi dvokratno.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije