Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prizivni sud u BG

Za nekoliko dana odluka o izručenju branitelja Veljka Marića

\'Unutarnja, 7.1.2011. Grubisno Polje Maric je prehranjivao obitelj vozeci kamion i u Irak Snimio: Michael Palijan / VLM\'
Michael Palijan/VLM
27.01.2011.
u 15:09

Marić je razočaran što se i u njegovu slučaju Hrvatska nije toliko zauzela kao u slučaju Purda

Vijeće Prizivnog suda u Beogradu preispitivalo je zahtjev RH o izručenju zatočenoga hrvatskog branitelja Veljka Marića. Naime, Viši sud u Beogradu tražio je da se zahtjev odbije kao neosnovan, a to je podržao i tamošnji tužitelj za ratne zločine. No, Marićev odvjetnik Đorđe Dozet navodi da je tražio dosljednu primjenu sporazuma iz 2006. godine između tužitelja za ratne zločine iz Beograda Velimira Vukičevića i glavnoga državnog odvjetnika RH Mladena Bajića da mjesto izvršenja kaznenog djela i ratnog zločina bude presudno za nadležnost suda.

– Tražio sam da se primijeni i načelo pravne jednakosti između RS i RH i u Marićevu, kao i slučaju Purda – kaže Đ. Dozet dodajući da se pisana odluka očekuje za koji dan.

Inače, Marić je, kaže, razočaran što se i u njegovu slučaju Hrvatska nije toliko zauzela kao u slučaju Purda. Čak suprotno, navodi, u njegovu slučaju Hrvatska je dostavljala dokaze koje Srbija nije tražila, a ni znala da postoje.

Komentara 22

Avatar Idler 3
Idler 3
17:28 27.01.2011.

...da mjesto izvršenja kaznenog djela i ratnog zločina bude...auuuu...pa gdje su onaj Veljko Kadijević i njegova desna ruka Adžić...pa nadalje !!!

Avatar Idler 3
Idler 3
17:32 27.01.2011.

PS: nego kako bi pripremili dobrodošlicu dragom nam susjedu Tadiću uz prethodno objavljivanje ovakvih \"slučajeva\"...eto, zato je trebalo potiho !!!

MA
MagicSerb
16:19 27.01.2011.

Svaki dan se pojavljuju nove optužnice, jednostavno ne stignem ni sve ispratit\'. Marić, Purda, Trmoblon, Domazet, mućke, stanovi, penzije, Sanader...JBT jel to raspad sistema kuca na vrata? Ja sam mislio da je Hrvatska zemlja blagos*anja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije