Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
klizišta

Za klizišta Jamno-Cari i Ježovec-Gašparići 831.570 kuna

klizište (1)
Ljiljana Risek
27.02.2011.
u 18:56

Devedeset posto novca za sanaciju osigurava Ministarstvo regionalnog razvoja iz programa EIB II, a ostatak je obveza Općine Bednje

    Kad su u bednjanskome kraju već izgubili nadu u nastavak radova na sanaciji više desetaka klizišta što su zadnjih godina teško ugrozila sigurnost mještana i njihove imovine te im uvelike otežala promet i pristup domovima, u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva potpisan je ugovor o sanaciji još dvaju klizišta. Iz ugovora koji su potpisali ministar Božidar Pankretić, bednjanski načelnik Mirko Bistrović i Branko Makar, direktor krapinske MB-Transgradnje koja je na natječaju dobila posao, vidljivo je da će se radovi obaviti na dvije dionice.

- Riječ je i klizištu u Carima u Mjesnom odboru Jamno te na teško oštećenoj cesti prema Gašparićima, u Mjesnom odboru Ježovec. Napominjem da je riječ o nastavku sanacije klizišta po programu koji je s ministarstvom potpisan još 2007. godine, a ukupno je vrijedan 13,2 milijuna kuna. Dio klizišta popravljen je prethodnih godina, a vrijednost predstojećih radova u Jamnu i Ježovcu je 831.570 kuna. Od toga će 90 posto novca osigurati Ministarstvo regionalnog razvoja iz programa Europske investicijske banke namijenjena razvitku lokalne zajednice, dok ćemo ostatak izdvojiti iz općinskog proračuna – izjavio je načelnik Mirko Bistrović.

   Sanacija će trajati tri mjeseca, a uz pripremne, geodetske, zemljane i betonsko-armiračke radove, obuhvaća i gradnju potpornih zidova, drenaže, rekonstrukciju ceste i održavanje saniranog klizišta. Premda je sanacija dobro došla i mještanima mnogo znači, neizbježno je pitanje zašto radovi kasne pune četiri godine, jer zna se da su ugovor o zajedničkom financiranju sanacije resorno ministarstvo i Općina Bednja potpisali još 26. siječnja 2007.?

   Usto, u međuvremenu su se aktivirala brojna nova klizišta, koje je valjalo „vatrogasno“ popraviti, da se ljudima omogući pristup do njihovih kuća, pa se općinska blagajna pri tome dobrim dijelom ispraznila. O tome o kakvoj je havariji riječ, svjedoči i podatak da je zbog neprestanog klizanja tla (zadnje je bilo prije dva mjeseca) Varaždinska županija u Bednji proglasila čak sedam elementarnih nepogoda u posljednjih nekoliko godina.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagorec1
10:56 01.03.2011.

A da meni netko objasni otkada je Jezovec i Jamno u zagorskoj regiji ??? Svima koji razvrstavaju te clanke po regijama savjetujem da najprije provjere gdje se to mjesto nalazi! Jezovec i Jamno su u Varazdinskoj zupaniji jos uvjek pa to znaci da je to varazdinska regija!!! A i BIstrovic je nacelnik Bednje a bednja je opet u vz zupaniji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije