Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Blagdani na Večernjem

Za Božić će u inozemstvo 10 posto više Hrvata nego lani

Događaji u Kataloniji smanjili su interes za Barcelonu, a profitirale su destinacije u Italiji, Francuskoj, Češkoj... te tradicionalna skijališta
07. studenoga 2017. u 19:44 3 komentara 915 prikaza
Lisabon
Foto: Thinkstock

Božićne i novogodišnje blagdane većina nas povezuje s obiteljskim ugođajem, no mnogi Hrvati i ove će ih godine provesti u turističkim destinacijama diljem Europe. Dapače, po podacima putničke agencije Kompas, broj onih koji Novu godinu namjeravaju dočekati izvan Hrvatske ove je godine desetak posto veći nego lani. Uz to, izvrsno se prodaju programi s termama i toplicama u Sloveniji, kao i bolji hoteli na Jadranu, te na Plitvicama.

Dani turizma Premijer na Danima turizma: Hrvatska će biti jedna od najprivlačnih destinacija u svijetu

Događaji nakon referenduma o neovisnosti Katalonije smanjili su interes za Barcelonu, a profitirale su destinacije u Italiji, Malti, Andaluziji, Francuskoj, Češkoj, Portugalu te tradicionalni skijaški centri u Austriji, Italiji i Sloveniji.

Ovogodišnji apsolutni hit po broju upita i rezervacija je putovanje avionom u Lisabon i Andaluziju, a među popularnijim avioturama je i putovanje u Italiju s obilaskom Rima, Napulja, Sorenta, Pompeja i Caprija. Vrlo su traženi i aranžmani za Amsterdam, London, Pariz te doček Nove godine u Dubaiju.

U kontekstu dalekih putovanja, najveća je potražnja za aranžmanima koji vode u destinacije poput Indije, Tajlanda, Kube, Šri Lanke, Maldiva i Dubaija.

Zamjetan rast interesa za blagdanske aranžmane u Kompasu tumače kao nastavak trenda oporavka domaćeg tržišta u kontekstu tzv. outgoing segmenta.

U agenciji naglašavaju i da je velik interes domaćih i stranih turista za aranžmane u Zagrebu. Kako prošle, tako i ove godine potaknuo ga je “Advent” u našem glavnom gradu koji se i ove godine pokazuje kao pravi pogodak.

POGLEDAJTE VIDEO Najbolji hrvatski otoci

Rados i Dukić: 'Za kraj uspješne turističke godine u planu još atraktivniji Advent u Zadru' Navike gostiju Turisti su prije četiri godine dnevno trošili 66 eura, a ljetos 14 više turizam Sezona rekorda Za vikend ostvareno povijesno stomilijunto noćenje
ARHIVA - Srebro u kombinaciji, povijesna olimpijska medalja Ivice Kostelića
TEŠKA ODLUKA
Pavlek u suzama umirovio Antu Kostelića: 'Tako je trenutno najbolje...'
Ivanić-Grad
Grad po svačijoj mjeri
Ivanić-Grad: Moderna sredina pogodna za svakoga
  • Boaz:

    I puno njih će ostati tamo.

  • siskic:

    neka. sve su to čestiti i pošteni katolici i hrvati. objavite i koliko ih u hrvatdkoj neće imatii za dostojan Božićni ručak.

  • Deleted user:

    Ljudi zarađuju i žive ...A neki i danas kukaju za Titom i yugoslaviom