Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdanska putovanja

Za Božić će u inozemstvo 10 posto više Hrvata nego lani

Lisabon
Foto: Thinkstock
07.11.2017.
u 19:44

Događaji u Kataloniji smanjili su interes za Barcelonu, a profitirale su destinacije u Italiji, Francuskoj, Češkoj... te tradicionalna skijališta

Božićne i novogodišnje blagdane većina nas povezuje s obiteljskim ugođajem, no mnogi Hrvati i ove će ih godine provesti u turističkim destinacijama diljem Europe. Dapače, po podacima putničke agencije Kompas, broj onih koji Novu godinu namjeravaju dočekati izvan Hrvatske ove je godine desetak posto veći nego lani. Uz to, izvrsno se prodaju programi s termama i toplicama u Sloveniji, kao i bolji hoteli na Jadranu, te na Plitvicama.

Događaji nakon referenduma o neovisnosti Katalonije smanjili su interes za Barcelonu, a profitirale su destinacije u Italiji, Malti, Andaluziji, Francuskoj, Češkoj, Portugalu te tradicionalni skijaški centri u Austriji, Italiji i Sloveniji.

Ovogodišnji apsolutni hit po broju upita i rezervacija je putovanje avionom u Lisabon i Andaluziju, a među popularnijim avioturama je i putovanje u Italiju s obilaskom Rima, Napulja, Sorenta, Pompeja i Caprija. Vrlo su traženi i aranžmani za Amsterdam, London, Pariz te doček Nove godine u Dubaiju.

U kontekstu dalekih putovanja, najveća je potražnja za aranžmanima koji vode u destinacije poput Indije, Tajlanda, Kube, Šri Lanke, Maldiva i Dubaija.

Zamjetan rast interesa za blagdanske aranžmane u Kompasu tumače kao nastavak trenda oporavka domaćeg tržišta u kontekstu tzv. outgoing segmenta.

U agenciji naglašavaju i da je velik interes domaćih i stranih turista za aranžmane u Zagrebu. Kako prošle, tako i ove godine potaknuo ga je “Advent” u našem glavnom gradu koji se i ove godine pokazuje kao pravi pogodak.

POGLEDAJTE VIDEO Najbolji hrvatski otoci

Komentara 3

PU
Pukovnik
20:12 07.11.2017.

I puno njih će ostati tamo.

SI
siskic
22:58 07.11.2017.

neka. sve su to čestiti i pošteni katolici i hrvati. objavite i koliko ih u hrvatdkoj neće imatii za dostojan Božićni ručak.

DU
Deleted user
20:40 07.11.2017.

Ljudi zarađuju i žive ...A neki i danas kukaju za Titom i yugoslaviom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije