Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Za vikend stiže promjena vremena, Vakula najavljuje da će biti brza, nagla i žestoka!

promet vjetar
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
21.02.2019.
u 18:37

Nakon rekordno visokih temperatura i svojevrsnog proljeća u veljači, stiže nam osjetno zahlađenje, no ne zadugo

Dugonajavljivana promjena vremena samo što nije. I to brza, nagla, žestoka! Pa i relativno kratkotrajna. Već u petak će u većini Hrvatske biti oblačnije nego u četvrtak, te nakon i više od tjedan dana ponegdje i uz malo kiše, uglavnom u kopnenom području. Štoviše, zbog osjetnog pada temperature do večeri mjestimice u gorju može zalepršati i poneka pahulja. Tijekom dana će jačati vjetar, pa će već u drugom dijelu petka ponegdje na Jadranu i uz njega biti ograničenja u prometu, piše Zoran Vakula u prognozi HRT-a.

- U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti oblačnije nego u četvrtak, pa će jutarnji "minusi" izostati, ali će dnevna temperatura zraka biti niža, uglavnom oko 10 °C. Povremeno će padati i slaba kiša, prema večeri, uz zahladnjenje, u višim predjelima moguća je i poneka snježna pahulja. I u središnjoj Hrvatskoj vjetar će popodne jačati. Uz promjenljivu naoblaku povremeno će padati slaba kiša, češća u prvom dijelu dana. I u gorju će povremeno biti slabe kiše, navečer uz zahladnjenje i pokoje snježne pahulje- kazala je dr.sc. Petra Mikuš Jurković.

-Na kopnu za vikend relativno vjetrovito, osobito u subotu uz povremeno jak sjeveroistočnjak, ponegdje i s olujnim udarima. Bit će ponovno sunčanije, ali osjetno hladnije, uz dnevnu temperaturu u mnogim mjestima i za više od 10 °C nižu nego u petak. Od ponedjeljka porast temperature- dodala je.

>>Nevrijeme u Rijeci

Komentara 5

ML
Mlad75
18:43 21.02.2019.

Strasno, tko preživi pričat ce.....hebate senzacionalizam

ZI
zip123
11:17 22.02.2019.

X mani su s nama.

JU
jurajuric118
12:14 22.02.2019.

vakula je reko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije