Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona rekorda

Za vikend ostvareno povijesno stomilijunto noćenje

turizam
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/8
30.10.2017.
u 14:03

U ovoj rekordnoj brojci je i oko 5,5 milijuna noćenja domaćih gostiju, koji su boravili u vikendicama, kod prijatelja, rodbine... i nisu plaćali smještaj

Kao najbolja završnica prošlotjednih Dana turizma, proteklog je vikenda zabilježen povijesni turistički rezultat: stomilijunto noćenje. Točnije, u nedjelju je elektronski sustav evidencije gostiju eVisitor izbrojio 17,811.085 turista, što je 13 posto više nego lani u isto vrijeme, te 100.140.022 noćenja, što je plus od 12 posto. Valja reći da je u tih nešto više sto milijuna noćenja i oko 5,5 milijuna noćenja domaćih gostiju koji su odsjeli u vikendicama, kod prijatelja, rodbine i sl. Njih oko 150.000, dakle, na odmoru je trošilo u trgovinama, kafićima, restoranima..., platili su i boravišnu pristojbu, ali ne i smještaj.

Ministar turizma Gari Cappelli svejedno je jako zadovoljan. – Iznimno smo ponosni na ovu veliku i povijesnu brojku, koja još jednom potvrđuje da je Hrvatska uistinu hit turistička destinacija. Rezultat je to rada i suradnje svih dionika u turizmu te svima čestitam na ovom povijesnom rezultatu – kazao je ministar Cappelli. – Ovaj rezultat potvrđuje i da se turizam u Hrvatskoj ne događa, već da se uz kvalitetno planiranje, marketinške aktivnosti i organizirani rad svih dvanaest mjeseci mogu napraviti veliki iskoraci. Hrvatska jest i može biti mnogo više od ljetne destinacije, a za to imamo potvrdu u velikom broju novih i kvalitetnih ponuda te odličnim rezultatima u pred i posezoni – zaključio je Cappelli tijekom posjeta Istarskoj županiji.

turizam
1/8

Ministar turizma sudjelovao je, naime, na otvorenju jesenskog izdanja Istria Gourmet Festivala, a obišao je i gradilište hotela Park hotelske grupacije Maistra te ACI marinu u Rovinju koja se trenutačno kompletno rekonstruira. Park se preuređuje sa 600 milijuna kuna, što je ponajveća pojedinačna investicija u turizmu ove godine. Preuređeno luksuzno hotelsko zdanje imat će kategoriju 5+ zvjezdica, 209 smještajnih jedinica, među kojima 16 suiteova. Rekonstrukcija rovinjske ACI marine teška je 160 milijuna kuna.

Nova marina imat će kapacitet 196 vezova, na kojima će moći primiti brodove prosječne dužine 17 metara, umjesto sadašnjih 11 metara. Na godišnji vez moći će se primiti i jahte do 35 metara dužine, a u tranzitu i veća plovila.

Ključne riječi

Komentara 1

LP
ljerka.p2911
18:00 30.10.2017.

Bravo za HR turizam, g. Cappellia, Plenkya, vladu i HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije