Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka iz splita

Z. Ževrnja: Nitko ne investira zbog loše politike aktualne vlade!

Zlatko Ževrnja (1)
Zarko Basic/PIXSELL
17.04.2013.
u 15:54

Gospodarski oporavak najvažniji je u programu HDZ-ova kandidata za splitsko-dalmatinskog župana

– Političke utvrde i ideološke razlike stavimo po strani i uhvatimo se razvoja gospodarstva – poručio je Zlatko Ževrnja, HDZ-ov kandidat za splitsko-dalmatinskog župana, predstavljajući svoj program u HNK Split. 

Želi stvoriti uvjete za razvitak malog i srednjeg poduzetništva te privući investitore, između ostalog, i otvaranjem gospodarskih zona, poput one u Dugopolju u kojemu je dugogodišnji načelnik Općine. 

– Imamo 11 aktivnih gospodarskih zona i još 20 u pripremi. Te su zone spremne da se u vrlo kratkom roku gospodarski projekti mogu staviti u funkciju – rekao je Ževrnja. Komentirao je podatak HBOR-a da zadnja tri mjeseca nitko nije investirao u Hrvatsku. 

– To je rezultat loše ekonomske politike Vlade RH, jer su od početka krenuli krivim putem provodeći agresivnu poreznu politiku prema poduzetnicima. Tu je i veliki rast cijene energenata, što je hrvatsko gospodarstvo učinilo nekonkurentnim. Broj nezaposlenih rapidno se povećava, dolazi do pada životnog standarda, potrošnje, proizvodnje i izvoza. U tako loš gospodarski ambijent rijetki se odlučuju ulagati. Porezna politika morat će se prilagoditi potrebama poduzetnika i investitora – rekao je Ževrnja i poručio da se nada kako će se iz ovih negativnih ekonomskih brojki izvući pouka.

>>Zlatko Ževrnja je HDZ-ov kandidat za splitsko-dalmatinskog župana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije