Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Winair bi mogao raskinuti suradnju s Varaždinom

- Varaždin airport zajedničko je ulaganje Grada i tvrtke Winair, ističe gradonačelnik Čehok
08. lipnja 2011. u 10:25 1 komentara 10 prikaza
'varazdin/medjimurje, 21.05.2009., varazdin, gradonacelnik varazdina ivan cehok Photo: marko jurinec/Vecernji list'
Foto: 'marko jurinec/Vecernji list'

Varaždin airport ove je godine primio 310 domaćih putnika i bilježi 300 slijetanja, a samo ovaj mjesec već su imali 300 operacija, dakle više nego tijekom cijele ove godine. Unatoč sve većem broju slijetanja i putnika, lanjsku je godinu aerodrom završio s gubitkom od oko 400 tisuća kuna. Velike troškove Varaždin airportu predstavlja održavanje zelenih površina, a velik dio novca odlazi na komunalnu i vodnu naknadu te najamninu. Problem je i taj što je Grad Varaždin još stopostotni vlasnik aerodroma.

- Varaždin airport zajedničko je ulaganje Grada i tvrtke Winair. Još smo mi vlasnici, jer nije napravljena dokapitalizacija - kazao je danas na svom kolegiju gradonačelnik Ivan Čehok. Predsjednica uprave Varaždin airporta Narcisa Huljev smatra da treba intenzivirati suradnju između Grada i Winaira kako bi se obavila dokapitalizacija.

- Imam neke najave od Winaira da je spreman izaći iz ugovornog odnosa, ako se to ne riješi, jer je uložio značajan novac - rekla je N. Huljev. Po riječima gradskog komunalnog pročelnika Marijana Bakulića, Winair je u Varaždin airport uložio šest milijuna kuna, no problem je u procjeni ulaganja.

- Naš odjel može procijeniti samo građevinska ulaganja, no za ulaganja u instrumente i opreme aerodroma trebali bismo angažirati vještaka, nekog specijalista za zrakoplove - rekao je Bakulić.

- Treba sjesti i razgovarati. Zašto se samo za pistu plaća tolika komunalna naknada? Idemo razgovarati da se sve to nekako posloži. Varaždin airport snažno se razvija, treba opstati i treba ići dalje i ulagati - zaključio je Čehok.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • krka:

    Još jedna muljaža, nazvana \'\'javno-privatni lošovluk\'\'.Grad baca lovu u bunar bez dna da bi se bogataši mogli sliniti i prose..vati na račun sirotinje koja puni gradski proračun. Isto kak i sa nogometom, vaterpolom, košarkom, bejzbolom, rukometom... stavi na dohodovni način ... prikaži još!n poslovanja i ak delaju i financiraju sebe i plačaju doprinose društvu, nek opstanu, ak ne stečaj i propast. Zakaj im se omogučuje koristiti i to besplatno objekte i prostore u vlasništvu grada koje su izgradili i još dan-danas financiraju građani od svojih skromnih primanja? Ak čupavi i gradska mafija ne misle tak, nek ih plačaju iz svojega žepa, nemam nikaj protiv. Hoću da se moj novac koristi za dobrobit svih građana a ne parazita, toga je dosta!!!