Naslovnica Vijesti Svijet

Weber želi EU vojsku, Timmermans kaže da to nije realno

Weber se založio za zabranu korištenja nadimaka na društvenim mrežama na internetu, gdje želi da korisnici objavljuju i komentiraju pod punim imenom i prezimenom. Timmermans mu je uzvratio da pretjeruje
18. svibnja 2019. u 06:00 6 komentara 551 prikaza
Sučeljavanje uoči euroizbora
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

U novom predizbornom sučeljavanju, ovaj put jedan na jednoga pred kamerama njemačke televizije ZDF, vodeći kandidati europskih pučana i socijalista, Manfred Weber i Frans Timmermans, iznijeli su preksinoć niz zanimljivih ideja i pokazali veći žar političke borbe nego u prethodnom sučeljavanju.

Merkel i Kurza Udar na prosječnog Nijemca Nakon Kurzovih mjera Austrija će Hrvatima postati još zanimljivija

Weber se založio za zabranu korištenja nadimaka na društvenim mrežama na internetu, gdje želi da korisnici objavljuju i komentiraju pod punim imenom i prezimenom.

– Društveni mediji su poput javnog prostora. A u javnom prostoru postoji princip da pokažete lice. Smatram da tako treba biti i na društvenim medijima, svi bi trebali jasno reći tko su i tko stoji iza profila – rekao je Weber.

Timmermans mu je uzvratio da pretjeruje, da to nije toliko velik problem, i da ljudi na Facebooku i drugdje trebaju imati mogućnost koristiti drugo ime ili nadimak.

Antiterroristische Polizei Dvostruko ubojstvo Novi detalji o balkanskom obračunu u Njemačkoj: Jedan od ubijenih bio doušnik?

Razlika u stavovima bila je vidljiva i na pitanju treba li EU ići prema osnivanju “europske vojske”. Weber kaže da to želi, a Timmermans kaže da to nije realno očekivati u skoroj budućnosti jer nacionalne države neće tako skoro prepustiti nekom drugom pitanja rata i mira.

Timmermans se založio za ukidanje kratkih letova između gradova unutar Njemačke jer smatra da je za borbu protiv klimatskih promjena bolje unutar zemlje imati željezničke veze nego zrakoplovne. Weber smatra da se to ne može postići zakonskom zabranom. Timmermans također želi oporezivati kerozin: ako se porezi ubiru na gorivu za automobile, zašto se ne ubiru na gorivu za zrakoplove?

Pogledajte i video o europskoj vojsci:

Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas

 • ing-12345:

  EU je sam zona slobodne trgovine i ništa više. Nema nikakve EU vojske. Tko bi ratovao za,EU komisiju, EU parlament Manfreda Webear ,Junckera, Macrona, Plenkovića, Merkelicu itd.? Nitko normalan a ludih osim EU političara u EU srećom jako malo.

 • Avatar Dumen
  Dumen:

  Političari se štite imunitetom a komentatori nadimkom.

 • Zapadnjak:

  Ima li neko od njih ideju kako ukinuti neku regulaciju ili porez ili se sve svodi na nove regulacije i nove poreze?