Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vukelić: Ubrzati istragu oko helikopterske nesreće u Vukovaru

vukovar-hr.jpg
import
07.03.2008.
u 14:19

ZAGREB - Ministar obrane Branko Vukelić izjavio je danas, tijekom posjeta Zapovjedništvu Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i zrakoplovnoj bazi Pleso, da se istraga oko prošlogodišnje helikopterske nesreće u Vukovaru, u kojoj su poginule tri osobe, a više ih je ozlijeđeno, ubrza, ali ne na štetu kvalitete istrage.

Ono što mene zanima je da Povjerenstvo koje istražuje tu nesreću obavi svoj posao, rekao je dodavši da istraga napreduje bez zastoja. Uostalom, kada sam stupio na dužnost rekao sam da se rezultati istrage mogu očekivati za dva do tri mjeseca, podsjetio je Vukelić.

Tijekom posjeta Zapovjedništvu HRZ-a u Plesu ministar Vukelić upoznao se s aktivnostima, dijelom opreme i letjelicama koje koristi naše ratno zrakoplovstvo.

Čestitao je zapovjedništvu HRZ-a na obavljenim zadaćama i dodao da preustroj HRZ-a ide dobro. Istaknuo je da će se u dogledno vrijeme povećati standard pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske kao i pripadnika HRZ-a. Želimo imati osposobljene i zadovoljne pilote koji su nam važni, jer imamo sve više novih letjelica, naglasio je.

Javnosti i novinarima je predstavljen i novi helikopter HRZ-a Mi 117, koji je Hrvatskoj isporučila Ruska Federacija na ime klirinškog duga. Isporuka svih deset helikoptera, od čega su četiri isporučena, bit će dovršena do kraja svibnja i bit će spremni za protupožarnu sezonu. Riječ je o letjelicama koje će zamijeniti sadašnje helikoptere Mi 8 MTV, ali koje su tehnološki naprednije i u skladu s važećim vojno-civilnim standardima, istaknuto je na današnjem predstavljanju.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije