Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.04.2014. u 14:00

Nakon svake "Vrtlarice" sve sam uvjereniji da Kornelija ima neki tajni jezik uz pomoć kojeg komunicira sa svojim "prijateljicama" biljkama

Uopće ne morate imati vikendicu s vrtom da biste uživali u prirodi. Dovoljno je samo skuhati kavicu, smjestiti se udobno u naslonjač i u nedjeljno poslijepodne uključiti televizor.

Čak ne trebate tražiti neke specijalne satelitske programe jer se najbolje vrlo često događa u našoj blizini. Ovaj put na HTV-u. “Vrtlarica” je jedna od najboljih emisija koje je dosad proizveo HTV i može se bez problema nositi sa svjetskom konkurencijom.

Prvo zato što je stvara fenomenalna Kornelija Benyovsky Šoštarić, koja nije samo zaljubljena nego je doslovno „luda“ za svojim poslom i svojim biljčicama. Kako ih samo gleda, kako im šapuće i voli ih. Dosad sam bio skeptičan prema raznim teorijama kojima se tvrdi da nas biljke čuju i kako se s njima može razgovarati, ali nakon svake “Vrtlarice” sve sam uvjereniji da Kornelija ima neki tajni jezik uz pomoć kojeg komunicira sa svojim „prijateljicama“.

Kako joj uspijeva da sve ono voće, povrće i cvijeće izraste baš onako kako treba te da ih nikada ne pojede korov. Malo sam i ljubomoran. Meni nije izrastao ni grah koji sam morao posaditi u nekom od nižih razreda osnovne škole, a Kornelija u svom malom Edenu može „stvoriti“ baš sve. Od našeg starog češnjaka i mirišljavih rajčica pa sve do nekih egzotičnih biljaka za koje nikad nisam čuo.

Možda je jednostavno tajna u ljubavi. Valjda i biljke osjete kad ih netko voli. Ali za dobru emisiju nije dovoljna samo spretna vrtlarica nego i dobar redatelj. Sve je to Kornelija našla u svom životnom suputniku i redatelju Nini Šoštariću. Blago biljkama u “Vrtlarici” kada su obasute s toliko ljubavi.

PLUS

Dr. Žarko Puhovski komentirao je u subotnjem Dnevniku HTV-a najnovija istraživanja javnog mnijenja. I ovog puta bio je lucidan i zanimljiv.

MINUS

HTV nas pokušava uvjeriti da serija „Igra prijestolja“ jako pomaže dubrovačkom turizmu. Meni se čini da je u Dubrovniku postojao turizam i prije ove serije.

Komentara 6

Avatar EU afrodita
EU afrodita
15:53 07.04.2014.

ono što je najlijepše na TV-u su dokumentarci o prirodi, trebalo bi ih biti što više

SB
sbb
19:44 07.04.2014.

Cisto upucavanje... ali i ja bih da sam novinar!

Avatar ludi kekec
ludi kekec
19:16 07.04.2014.

još jedan brijantan novinarski uradak ovog novinara... pravi biser besmislenosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije