Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Šišljagić

Poduzetnik: Vratio sam 20.000 od isplaćenih mi 30.000 kuna poticaja

Martin Marolin i Vladimir Šišljagić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
14.04.2016.
u 13:52

Zlatko Maksimović nagodio se s USKOK-om i dobio uvjetnu kaznu

OSIJEK - Odobreno mi je 30.000 kuna poticaja za tvrtku. Zlatko Maksimović tražio je da mu predam, od toga, 20.000 kuna. Rekao mi je da to nije novac za njega, nego za stranku  – ustvrdio je poduzetnik D. M. Njegova je tvrtka Techno centar jedna od pet preko kojih je, tereti se, “izvučeno” ukupno 122.000 kuna iz proračuna osječko-baranjske županije. Sudi se za to, podsjetimo, HDSSB-ovu županu Vladimiru Šišljagiću te Martinu Marolinu, bivšem pročelniku županijske Agencije za razvoj. Zlatko Maksimović nagodio se s USKOK-om i dobio uvjetnu kaznu.

D. M.  je ispričao kako se na sporni natječaj za bespovratne poticaje javio po dogovoru sa supružnicima Anom i Zlatkom Maksimovićem. Vratio je najprije 18.000 kuna, no rečeno mu je, ustvrdio je, neka donese još 2000, što je i učinio.

Dok je on potvrdio priču bračnog para Maksimović, koji terete Šišljagića i Marolina, potpuno suprotno tvrdi poduzetnik Vlado Kolak. Upravo je on odvezao, tvrdi, Maksimovića “na dogovor” u USKOK, ne znajući što se zbiva.

- Zamolili su me da ih odvezem u Zagreb. Zaustavili smo se kod restorana “Stari hrastovi” gdje smo uz kavu počeli priču o tome da bi mu ja trebao potpisati nekakva tri, četiri papira, pisalo je nešto o nekakvim pronevjerama. Rekao je kako on s tim papirima ide u USKOK te da će Šišljagić biti zatvoren, a on postati povjerenik pa ću ja od toga imati koristi, u smislu da ću moći birati poslove za Kera-Kamex – izjavio je Kolak. Odvezao ih je do USKOK-a, nastavio je, pričekao i vratio u Osijek. Puklo im je tada, rekao je, veliko prijateljstvo. Poriče da je ikada ikome predao bilo kakav novac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije