Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Višestruki prekršitelj

Vozio bez vozačke i pod utjecajem droga: Prijeti mu kazna od 80.000 kuna i 120 dana zatvora

Vodice: Zbog u?estalih prometnih nesre?a policija kontrolira brzinu vozila
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
13.07.2022.
u 11:36

Policija je jučer u 14.20 sati u ulici Akademika Ladislava Šabana u Ivancu zaustavila osobno vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak.

Kako je utvrđeno, vozio je bez položenog ispita bilo koje kategorije. To nije sve.

- Preliminarnim testiranjem na opojne droge ili lijekove u organizmu utvrđeno je da je bio pozitivan na THC, zbog čega mu je određen stručni pregled uzimanje uzoraka krvi i urina radi analize, što je odbio. Također je utvrđeno da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja u vrijeme kad mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Isto tako, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova izrečena mu je mjera zabrane polaganja vozačkog ispita do 6. prosinca 2023. godine - kažu u PU varaždinskoj.

Oduzeta mu je drobilica s 0,2 grama zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu, a privremeno mu je oduzeto i vozilo kojim je počinio prekršaje, uz prijedlog trajnog oduzimanja. Uhićen je i priveden u Policijsku postaju Ivanec, a potom i sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje u trajanju do deset dana.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu do 80.000 kuna i kazna zatvora u trajanju do 120 dana.

Komentara 1

Avatar antikomunist6
antikomunist6
11:51 13.07.2022.

Nije li tako strogo kažnjavanje diskriminjarnje manjine? Jer on je svako manjina - ovakvih kao on i nema puno, ako se gleda droga i svi drugi prekršaji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije