Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Traže svoje'

Vojvođanska vlada traži povrat imovine koja se nalazi u Hrvatskoj i Sloveniji

Igor Mirović
Foto: Screenshot/YouTube
31.07.2018.
u 16:24

Predsjednik vlade Igor Mirović tim je povodom rekao da je pravobraniteljstvo, u svezi s nepokretnostima u Republici Hrvatskoj, angažiralo 2015. godine odvjetnički ured u Zagrebu

Autonomna pokrajina Vojvodine (APV), koja je do raspada bivše SFRJ imala vilu i odmaralište u Hrvatskoj, te vilu i trosoban stan u Sloveniji, ne odustaje od povrata te imovine ili nadoknadu štete zbog gubitka prava korištenja, ali pomaka po tim otvorenim pitanjima nema, prenio je u utorak novosadski list "Dnevnik“.

APV bila je korisnik Vile "Vojvodina“ u Lovranu (Vila "Sveti Rok“) površine 421 četvorna metra, i odmarališta "Vojvodina“, površine 243 kvadrata u Crikvenici u Republici Hrvatskoj, te Vile "Vojvodina“ na Bledu, površine 186 kvadrata, i trosobnog stana u Radovljici od 76,65 četvorna metra u Republici Sloveniji.

To se navodi se u izvješću o nepokretnostima na teritoriju bivših jugoslavenskih republika koji su zastupnici Skupštine Vojvodine nedavno usvojili u sklopu Izvješća o stanju imovine AP Vojvodine u 2017. godini, prenosi "Dnevnik“.

Pokrajinska vlada, dodaje se, zadužila je Pravobraniteljstvo APV-a, u vezi s objektima u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji na kojima je APV bila upisana kao nositelj određenih imovinskih prava, da poduzme mjere na temelju kojih će Vojvodina uspostaviti vlasništvo, odnosno ostvariti pravo na naknadu štete.

Predsjednik vlade Igor Mirović tim je povodom rekao da je pravobraniteljstvo, u svezi s nepokretnostima u Republici Hrvatskoj, angažiralo 2015. godine odvjetnički ured u Zagrebu.

Nakon uvida u stanje nepokretnosti koje potražuje Vojvodina taj je odvjetnički ured iznio mišljenje pokrajinskoj administraciji "da je nemoguće ostvariti pravo na povrat navedenih nekretnina, već samo eventualno pravo na naknadu štete“.

U izvješću koji je usvojio pokrajinski parlament konstatirano je i da su u tijeku daljnje aktivnosti radi tumačenja Zakona o potvrđivanju Sporazuma o pitanjima sukcesije i eventualnog podnošenja tužbe.

Prema podacima iz izvještaja u 2017. godini, zaključuje "Dnevnik“, niti jedno od otvorenih pitanja o vojvođanskoj imovini u Sloveniji i Hrvatskoj nije riješeno.

11 godina bio u posjedu Todorića: Ovako danas izgleda otok Smokvica

Igor Mirović
1/25

Komentara 76

AE
Aedes2017
16:45 31.07.2018.

Zašto ne ? Vratite nam Petrovardin I Sjevernu Bačku od Bačkog Brijega do Bača .Sve je stvar dogovora.

DU
Deleted user
16:48 31.07.2018.

zašto ne...platite ratnu odštetu...nema problema.....

Avatar navijač
navijač
16:41 31.07.2018.

Nek sačekaju još malo , vratit će se Vojvodina u Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije