Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vojvođanska vlada traži povrat imovine koja se nalazi u Hrvatskoj i Sloveniji

Predsjednik vlade Igor Mirović tim je povodom rekao da je pravobraniteljstvo, u svezi s nepokretnostima u Republici Hrvatskoj, angažiralo 2015. godine odvjetnički ured u Zagrebu
31. srpnja 2018. u 16:24 76 komentara 4119 prikaza
Igor Mirović
Foto: Screenshot/YouTube

Autonomna pokrajina Vojvodine (APV), koja je do raspada bivše SFRJ imala vilu i odmaralište u Hrvatskoj, te vilu i trosoban stan u Sloveniji, ne odustaje od povrata te imovine ili nadoknadu štete zbog gubitka prava korištenja, ali pomaka po tim otvorenim pitanjima nema, prenio je u utorak novosadski list "Dnevnik“.

Smokvica državna imovina Potpisan ugovor: Evo tko će upravljati otokom koji je koristila obitelj Todorić

APV bila je korisnik Vile "Vojvodina“ u Lovranu (Vila "Sveti Rok“) površine 421 četvorna metra, i odmarališta "Vojvodina“, površine 243 kvadrata u Crikvenici u Republici Hrvatskoj, te Vile "Vojvodina“ na Bledu, površine 186 kvadrata, i trosobnog stana u Radovljici od 76,65 četvorna metra u Republici Sloveniji.

To se navodi se u izvješću o nepokretnostima na teritoriju bivših jugoslavenskih republika koji su zastupnici Skupštine Vojvodine nedavno usvojili u sklopu Izvješća o stanju imovine AP Vojvodine u 2017. godini, prenosi "Dnevnik“.

Smokvica Ministarstvo državne imovine Državne nekretnine na Smokvici u zakup tvrtke Zelena nekretnina

Pokrajinska vlada, dodaje se, zadužila je Pravobraniteljstvo APV-a, u vezi s objektima u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji na kojima je APV bila upisana kao nositelj određenih imovinskih prava, da poduzme mjere na temelju kojih će Vojvodina uspostaviti vlasništvo, odnosno ostvariti pravo na naknadu štete.

Predsjednik vlade Igor Mirović tim je povodom rekao da je pravobraniteljstvo, u svezi s nepokretnostima u Republici Hrvatskoj, angažiralo 2015. godine odvjetnički ured u Zagrebu.

Goran Marić 'Riječ je o zakupu' Marić o mogućim tužbama iz BiH i Srbije: 'Nismo pokrenuli postupak prodaje tuđe imovine'

Nakon uvida u stanje nepokretnosti koje potražuje Vojvodina taj je odvjetnički ured iznio mišljenje pokrajinskoj administraciji "da je nemoguće ostvariti pravo na povrat navedenih nekretnina, već samo eventualno pravo na naknadu štete“.

U izvješću koji je usvojio pokrajinski parlament konstatirano je i da su u tijeku daljnje aktivnosti radi tumačenja Zakona o potvrđivanju Sporazuma o pitanjima sukcesije i eventualnog podnošenja tužbe.

Prema podacima iz izvještaja u 2017. godini, zaključuje "Dnevnik“, niti jedno od otvorenih pitanja o vojvođanskoj imovini u Sloveniji i Hrvatskoj nije riješeno.

11 godina bio u posjedu Todorića: Ovako danas izgleda otok Smokvica

Igor Mirović
1 / 25
Otok Smokvica sa svim pripadajućim objektima, koji je 11 godina koristio Ivica Todorić, od danas je u posjedu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.
Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
 • Aedes2017:

  Zašto ne ? Vratite nam Petrovardin I Sjevernu Bačku od Bačkog Brijega do Bača .Sve je stvar dogovora.

 • Deleted user:

  zašto ne...platite ratnu odštetu...nema problema.....

 • Avatar navijač
  navijač:

  Nek sačekaju još malo , vratit će se Vojvodina u Hrvatsku.