Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podatci Eurostata

'Vojska' prekarnih radnika brojila je krajem prošle godine 339.000 osoba, a radno je mjesto najnesigurnije strancima

08.01.2024.
u 06:34

Eurostat navodi da se udio zaposlenih s privremenim ugovorima u dobi do 29 godina kreće oko 27 posto. Strani radnici većinom dobivaju ugovore na određeno tako da oni trenutačno dominiraju unutar najnesigurnijeg kontingenta radne snage.

Komentara 9

ST
sttipe
08:13 08.01.2024.

Nekad je za jednog bogataša, tribalo napravit 1000 siromašnih. Danas milijune, i desetke milijuna!! Vrime je da se odredi do koje cifre bogati mogu gomilati, jer su pokrali cili svit!!

JA
Jadran666
07:14 08.01.2024.

Hrvatska je nekoć bila sigurna zemlja, danas Vlada na čelu sa HDZ-om preko veze vratila huligane iz Grčke koji mlate unuke hrvatskih branitelja, bori se protiv migranata na taj način da zaposlenik ministarstva Radmana sudjeluje u švercu migranata, da Božinovićeva taktika lova u dubokom i frontalnim zaustavljanjem na cestama svakim danom sve više uzima života hrvatskih građana, da nam Ukrajinka pokradenom lovom na uzoru na Pleter kupuje hotele po Jadranu, da nam plin kupuju po jedan cent, ma nemam više volje nastaviti dalje nabrajati....

EJ
ejStef
07:51 08.01.2024.

Hm, ti stranci ionako Hrvatsku smatraju samo prolaznom destinacijom, nitko ne hrli ovdje da bi ostao. Osim toga, kod stranaca je najveći "problem" MUP i izdavanje dozvola, tako da se može desiti i da imaju ugovor, ali izgube dozvolu boravka... No te sindikalno-socijalističke fore su smiješne, uzmeš jedan detalj iz statistike, pa udri po njemu. Problem s privremenim ugovorima je malo dublji, a osnova svega je rigidan ZOR, pisan birokratski za javne službe koje ionako nemaju dodirnih točaka s realnim sektorom, a niti realnim životom... Ako radite u privatnom sektoru, imat ćete iste probleme ako želite dobiti kredit, bez obzira kakav ugovor imali. Isto tako, ako ste dobar radnik, poslodavac će se trgati da vas zadrži, a ako ste loš radnik, gledat će kako da vas se riješi. I zapravo tu sada dolazi ZOR, koji je pisan da štiti i nagrađuje neradnike koji bistvuju na nekom proračunu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije