Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komunalac će biti r

Vodocrpilište Lipovec osigurat će pitku vodu za cijelu regiju

Lipovec
Kristina Jošt/VLM
18.08.2010.
u 17:35

- Ovo je crpilište proglašeno strateškim interesom RH, a vodu ćemo distribuirati i prema Križevcima, Đurđevcu, Bjelovaru – kaže Josip Pobi

Gradnja vodocrpilišta Lipovec, koje će osigurati potrebe pitke vode cjelokupnog županijskog vodoopskrbnog sustava, ali i okolnih područja, počela je jučer u Koprivnici, u Ulici braće Radić, iza gradskih bazena.

Neupitna kvaliteta

- Ovo je crpilište proglašeno strateškim interesom Republike Hrvatske, a vodu ćemo distribuirati i prema Križevcima, Đurđevcu, a sljedeće godine i do crpilišta Bjelovar. Samim time koprivnički Komunalac postaje regionalni lider za distribuciju vode, što nam je i cilj - rekao je Josip Pobi, direktor Komunalca.

Radovi, koje izvodi Koming, bit će završeni 15. listopada, a vrijednost je 2,450.000. Investicija je osigurana sredstvima iz ugovora o financiranju s Hrvatskim vodama.

- Kvaliteta vode je prema laboratorijskim istraživanjima izuzetne kakvoće, a kapacitet će biti 500 litara u sekundi, što znači da će se vodocrpilištem ostvariti podizanje životnog standarda, rast gospodarstva te nova radna mjesta - rekao je jučer Dražen Pros, dogradonačelnik te napomenuo da crpilište ne zadovoljava samo potrebe Koprivničko-križevačke županije, već i cijele regije.

Prema njegovim riječima, Lipovec osim za opskrbu ima funkciju sigurnosti opskrbe regije pitkom vodom, u slučaju izvanredne situacije na crpilištu Ivanščak. Pobi je objasnio da Đurđevac i Križevci zajedno ne distribuiraju ni milijun kubika vode godišnje, a Koprivnica tri milijuna.

- Ovo je strateški projekt i Hrvatska jedina u Europi ima ovako kvalitetnu vodu, samo to dovoljno ne koristimo. Zadovoljan sam što će Bjelovarsko-bilogorska županija biti opskrbljena kvalitetnom vodom - rekao je Antun Korušec, gradonačelnik Bjelovara.

Leda

Ove je godine završen magistralni cjevovod Koprivnički Bregi - Delovi, kojim će se ostvariti regionalno povezivanje sustava.

- Osim toga u planu je i flaširanje vode, a trenutačno čekamo rezultate uzorkovanja da možemo tražiti koncesiju pa ćemo vidjeti hoćemo li graditi punionicu ili prodavati vodu - ispričao je Pobi buduće planove te rekao da bi se voda zvala "Leda" jer je iz dubokih naslaga još iz ledenoga doba.

I nas također.

Večernji list 
jednostavno 
slavonski

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije