Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada u Strasbourg šalje nove suce ESLJP-a

Sud se sastoji od broja sudaca jednakog broju država članica Vijeća Europe koje su ratificirale Konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, navodi se na Vladinim stranicama
12. srpnja 2019. u 08:22 2 komentara 851 prikaza
Jasna Omejec
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Vlada je nakon provedenog javnog natječaja za izbor ad hoc sudaca pri Europskom sudu za ljudska prava predložila: prof. dr. sc. Davora Derenčinovića, prof.dr. sc. Elizabetu Ivičević Karas, prof. dr. sc. Jasnu Omejec, Đuru Sessu i izv. prof. dr. sc. Snježanu Vasiljević.

Andrej Plenković PROMJENA U VLADI Premijer Plenković: Za novog ministra uprave predlažem Ivana Malenicu

Europski sud za ljudska prava osnovan je 1959. godine, sa sjedištem u Strasbourgu. Odlučuje o pojedinačnim ili međunarodnim zahtjevima koji se odnose na povredu građanskih i političkih prava sadržanih u Europskoj konvenciji o ljudskim pravima.

Sud se sastoji od broja sudaca jednakog broju država članica Vijeća Europe koje su ratificirale Konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, navodi se na Vladinim stranicama.

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
  • dalibor.hren:

    Nadam se da neće izjaviti: "Gvožđe se kuje dok je vrelo"!?

  • Avatar raco
    raco:

    Iz Hrvatske će sjediti suci u Strasbourgu a Hrvatska je od tog istog suda u više navrata bila osuđena zbog krive provedbe prava i povredu prava okrivljenika. Pa što ti dični pravnici nisu ovdje u RH mijenjali krive prakse i ... prikaži još! ne dopustili da se ogriješimo u vladavinu prava. Npr. ne bis in idem, godinama je u Hrvatskoj bilo sasvim pravno moguće biti suđen i osuđen za isto djelo, i to u prekršajnom i kaznenom postupku, i gdje su bili tada ti pravnici da dignu glas protiv te mogućnosti???? Ajde bježi i sad ćemo mi nekome soliti pamet da krivo sudi u svojoj zemlji.