Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor

Vlada u Strasbourg šalje nove suce ESLJP-a

Jasna Omejec
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
12.07.2019.
u 08:22

Sud se sastoji od broja sudaca jednakog broju država članica Vijeća Europe koje su ratificirale Konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, navodi se na Vladinim stranicama

Vlada je nakon provedenog javnog natječaja za izbor ad hoc sudaca pri Europskom sudu za ljudska prava predložila: prof. dr. sc. Davora Derenčinovića, prof.dr. sc. Elizabetu Ivičević Karas, prof. dr. sc. Jasnu Omejec, Đuru Sessu i izv. prof. dr. sc. Snježanu Vasiljević.

Europski sud za ljudska prava osnovan je 1959. godine, sa sjedištem u Strasbourgu. Odlučuje o pojedinačnim ili međunarodnim zahtjevima koji se odnose na povredu građanskih i političkih prava sadržanih u Europskoj konvenciji o ljudskim pravima.

Sud se sastoji od broja sudaca jednakog broju država članica Vijeća Europe koje su ratificirale Konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, navodi se na Vladinim stranicama.

Komentara 2

DH
dalibor.hren
10:09 12.07.2019.

Nadam se da neće izjaviti: "Gvožđe se kuje dok je vrelo"!?

Avatar raco
raco
09:45 12.07.2019.

Iz Hrvatske će sjediti suci u Strasbourgu a Hrvatska je od tog istog suda u više navrata bila osuđena zbog krive provedbe prava i povredu prava okrivljenika. Pa što ti dični pravnici nisu ovdje u RH mijenjali krive prakse i ne dopustili da se ogriješimo u vladavinu prava. Npr. ne bis in idem, godinama je u Hrvatskoj bilo sasvim pravno moguće biti suđen i osuđen za isto djelo, i to u prekršajnom i kaznenom postupku, i gdje su bili tada ti pravnici da dignu glas protiv te mogućnosti???? Ajde bježi i sad ćemo mi nekome soliti pamet da krivo sudi u svojoj zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije