Naslovnica Vijesti Hrvatska

Premijer Plenković: Za novog ministra uprave predlažem Ivana Malenicu

11. srpnja 2019. u 19:22 31 komentara 8405 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon ostavke ministra uprave Lovre Kuščevića odmah se počelo spekulirati tko će ga naslijediti na ministarskoj poziciji. Premijer Andrej Plenković večeras je prekinuo sva nagađanja i rekao je da će nominirati Ivana Malenicu za novog ministra uprave.

Premijer Plenković primio izlaslanstvo komore, udruge i sindikata socijalnih radnika Promjene u Banskim dvorima Rekonstrukcija Vlade Plenkoviću je posljednja šansa da spasi mandat

- Odlučio sam da za novog ministra uprave najprije stranačkim tijelima, a potom i Saboru predložim Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku - rekao je premijer Plenković novinarima.

Osim što je dekan Veleučilišta u Šibeniku Malenica je bio predsjednik HDZ-ovog Odbora za upravu.

- To je mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u pitanja uprave. Mislim da je on odličan izbor, signal jedne poruke koju sam i najavio, a to je - osvježenje. Mi ćemo u sljedećim danima obavljati konzultacije i u vezi nekih drugih mjesta u Vladi - dodao je još Plenković te pojasnio da se o Malenici neće veće sutra odlučivati u Saboru:

- Predstavljam ga sada javnosti, a on će tek ići na saslušanja na odbore u Sabor, neće sutra biti glasovanje o njemu u Saboru, rekao je Plenković. 

Anka Mrak Taritaš REKONSTRUKCIJA Mrak- Taritaš: 'Plenković će sigurno pokušati zadovoljiti jastrebove unutar HDZ-a'

Ivan Malenica | Autor : Hrvoje Jelavić/Pixsell Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Malenica je rođen 1985. godine u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na pravnom fakultetu u Splitu 2008. 

Na šibenskom Veleučilištu zaposlio se 2009. godine, prvo kao asistent, a zatim kao predavač 2013. godine. Dekan je postao u listopadu 2017. godine.

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • krust20:

    ako je ovo smjer kojim ce ici rekonstrukcija vlade, onda je to poprilicno dobra vijest.nadam se da ce ici sto vise mladih i obrazovanih kadrova u najavljenoj rekonstrukciji.

  • kromosomXY:

    kako im je ono isao predizborni slogan? hrvatska za generacije? dokaz da u hdzu vrijedi acta non verba.

  • kresimir.perak:

    oho pomladjivanje vlade, svaka cast svakome, ali na mladima svijet ostaje. Bravo za Plenkija.