Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA U VLADI

Premijer Plenković: Za novog ministra uprave predlažem Ivana Malenicu

Andrej Plenković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
11.07.2019.
u 19:22

Nakon ostavke ministra uprave Lovre Kuščevića odmah se počelo spekulirati tko će ga naslijediti na ministarskoj poziciji. Premijer Andrej Plenković večeras je prekinuo sva nagađanja i rekao je da će nominirati Ivana Malenicu za novog ministra uprave.

- Odlučio sam da za novog ministra uprave najprije stranačkim tijelima, a potom i Saboru predložim Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku - rekao je premijer Plenković novinarima.

Osim što je dekan Veleučilišta u Šibeniku Malenica je bio predsjednik HDZ-ovog Odbora za upravu.

- To je mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u pitanja uprave. Mislim da je on odličan izbor, signal jedne poruke koju sam i najavio, a to je - osvježenje. Mi ćemo u sljedećim danima obavljati konzultacije i u vezi nekih drugih mjesta u Vladi - dodao je još Plenković te pojasnio da se o Malenici neće veće sutra odlučivati u Saboru:

- Predstavljam ga sada javnosti, a on će tek ići na saslušanja na odbore u Sabor, neće sutra biti glasovanje o njemu u Saboru, rekao je Plenković. 

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Malenica je rođen 1985. godine u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na pravnom fakultetu u Splitu 2008. 

Na šibenskom Veleučilištu zaposlio se 2009. godine, prvo kao asistent, a zatim kao predavač 2013. godine. Dekan je postao u listopadu 2017. godine.

Komentara 30

KR
krust20
19:23 11.07.2019.

ako je ovo smjer kojim ce ici rekonstrukcija vlade, onda je to poprilicno dobra vijest.nadam se da ce ici sto vise mladih i obrazovanih kadrova u najavljenoj rekonstrukciji.

KP
kresimir.perak
19:29 11.07.2019.

oho pomladjivanje vlade, svaka cast svakome, ali na mladima svijet ostaje. Bravo za Plenkija.

DU
Deleted user
23:38 11.07.2019.

završio faks sa 23-24 g... pohvalno.... jedino ako nije nečiji tatin sin, da je stari sređivao ispite....... jedan moj bliski rođak je asistent na faksu... profa ( šefica) mu prišapne : " ovo je sin naše kolegice, bilo bi dobroo ......." znate....tako to ide...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije