Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
edi se brani šutnjom

Vještakinja: Ubojstvo Selene najdrastičnije je koje sam vidjela!

Edi Mišić (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
23.07.2013.
u 14:33

Dr. Marija Definis-Gojanović, patologinja koja je obducirala tijelo, u dvosatnom svjedočenju istaknula je kako je smrtonosna bila rezna rana na vratu za koju je rekla da se radilo o djelomičnoj dekapitaciji.

Svjedočenjem sudsko-medicinske vještakinje dr. Marije Definis – Gojanović nastavljeno je suđenje Ediju Mišiću (29) za teško ubojstvo meksičke turistice Selene Margarite Graciano Macedo (31) prošlog ljeta na Marjanu.Preostale su još završne riječi tužiteljstva i obrane, koje će iznijeti u srijedu, a presudu će predsjednik sudskog vijeća Vladimir Živaljić izreći u petak.

Mišić nije htio iznijeti obranu.  – Nisam kriv! – ponovio je. Brani se šutnjom. Dr. Marija Definis-Gojanović, patologinja koja je obducirala tijelo, u dvosatnom svjedočenju je istaknula kako je smrtonosna bila rezna rana na vratu za koju je rekla da je riječ o djelomičnoj dekapitaciji. Pogledala je nož i potvrdila kako je apsolutno moguće njime nanijeti takvu reznu ranu vrata. Dodala je da pri tome dolazi do velikog krvarenja zbog čega osoba u jednom trenutku gubi svijest. Obranu je zanimalo i to je li Selena upala u stanje šoka, na što je vještakinja odgovorila da je to nemoguće jer je umrla brzo i za to nije bilo vremena. Krvni podljev mišića vrata, mogao bi značiti da je Selena izgubila svijest prije smrti, što je za obranu od iznimne važnosti, jer bi to prekvalificiralo u ubojstvo iz "teškog" u "obično", što bi značilo i daleko blažu sankciju. Ovako mu prijeti 40 godina, a u slučaju prekvalifikacije maksimalno bi mogao dobiti 15 godina.

– Ne može se zaključiti mehanizam nastanka te ozljede, no krvni podljevi nastaju samo za života. Ozljeda je mogla nastati i dok je pritiskao to mjesto dok je rezao vrat. Mogući jaki pritisak eventualno može dovesti do onesvješćivanja – kazala je dr. Marija Definis – Gojanović. Na tijelu su pronađeni tragovi fecesa, a dr. Definis – Gojanović je rekla kako nisu rijetki slučajevi da prilikom umiranja dolazi do pražnjenja crijeva, a ta je pojava češća kod ljudi koji umiru uslijed gubitka kisika, primjerice zbog davljenja ili vješanja.

Dr. Definis-Gojanović rekla je da je traka kojom su bile vezane Selenine ruke bila jako zategnuta i omotana najmanje pet puta, ali o zavrtanju trake i da li je do njega došlo jer je Selena micala rukama, nije htjela špekulirati jer se to ne odnosi na područje sudske medicine. U svakome slučaju, zaključila da joj je ovo najdrastičniji slučaj ubojstva tijekom 20 godina karijere.

Sudsko vijeće, kojim predsjeda sudac Vlado Živaljić, odbio je prijedloge obrane za novim neuropsihijatrijskim i mehanoskopskim vještačenjem. U sudnici je bio i Selenin brat Emanuel.

>>Mišićev branitelj: Epileptički napad može se istrpjeti i 'na nogama'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije