Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA SVAKU OSUDU

VIDEO Sramotno ponašanje vozača: Djeca pokušavaju prijeći preko pješačkog prijelaza, skoro su stradala

screenshot/Facebook
30.09.2022.
u 09:30

I drugi automobil odlučio je ignorirati kamion koji je stao na pješačkom prijelazu te je odlučio proći. Djeca su, srećom, ovaj put bila dalje.

S prvim danom nove školske godine policija je započela poznatu akciju ''Poštujte naše znakove'' kojom se želi zaštititi najugroženija skupina sudionika u prometu – djeca. Na ulice je tako izašlo i 36 tisuća prvašića koji zahtijevaju punu pažnju svih sudionika prometa. Uz to što se ovom akcijom uči mališane o ponašanju u prometu, akcija se provodi i zato da se odrasli podsjete na važnost smirenog i sigurnog sudjelovanja u prometu.

No, čini se da neki ne obraćaju previše pozornost na promet i na ono što se događa oko njih. Snimka koja je objavljena na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode pokazuje poražavajuće ponašanje vozača/vozačica dvaju automobila. Na snimci se vidi kako kamion prilazi pješačkom prijelazu te usporava kako bi propustio djecu na pješačkom prijelazu. Djeca su krenula preko pješačkog prijelaza kada se kamion zaustavio, no automobil u lijevom traku ne staje, već prolazi i ugrožava djecu. Djeca su dobro reagirala i zaustavila se na vrijeme pa panično potrčala natrag. I drugi automobil odlučio je ignorirati kamion koji je stao na pješačkom prijelazu te je odlučio proći. Djeca su, srećom, ovaj put bila dalje.

Nije poznato gdje je točno i kada snimka nastala, no vozači ovih automobila moraju se dobro zapitati i promijeniti svoje loše vozačke navike.

 

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
10:01 30.09.2022.

Snimljene su registracije automobila, pa reagirajte. Pošaljite materijal bez zamagljivanja registracije policiji.

Avatar mladen valentić
mladen valentić
10:58 30.09.2022.

Bez obzira što nije nitko stradao, automatski mu treba oduzeti i vozačku i vozilo pa nek se žali upravi vodovoda!

HR
hrxxx111
10:06 30.09.2022.

Zagreb. Samoborska na krizanju sa Dubravicom. Vidim takve stvari skoro svakodnevno. Zamracim kad je pjesak ispred mene, a auti koji idu u susret ne staju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije