Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDAN ULOV

VIDEO Pronađeno 11 kg heroina: Ključna je bila uloga policijskog psa Hunta

Foto: PU dubrovačko-neretvanska
1/7
11.01.2023.
u 14:13

Vozač i suvozač su uhićeni. U kriminalističkom istraživanju utvrđeno je kako je heroin bio namijenjen zapadnoeuropskom tržištu.

Hrvatski policajci posumnjali su na krijumčarenje droge kad je na granični prijelaz stiglo vozilo albanskih registracija. Njihova slutnja pokazala se točnom jer je u pretresu vozila pronađeno 11 kilograma heroina.

"Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići jučer, 10. siječnja oko 11,30 sati, pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, dok se na mjestu suputnika nalazio 44-godišnjak, oboje državljani Albanije. Nakon osnovne granične kontrole policijski službenici Postaje granične kontrole Gruda, profiliranjem putnika u vozilu, posumnjali su na krijumčarenje droge nakon čega su vozilo i osobe izdvojeni u drugu liniju granične kontrole te je angažiran službeni pas za detekciju droga Hunt koji je pozitivno reagirao na prisutnost droge u središnjem dijelu vozila. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku izvršena je pretraga vozila kojom je u prepravljenom prostoru ispod mjenjača brzina i naslona za ruku pronađeno 20 paketa s ukupno 11, 035 kg heroina", navodi PU dubrovačko-neretvanska.

 

Vozač i suvozač su uhićeni. U kriminalističkom istraživanju utvrđeno je kako je heroin bio namijenjen zapadnoeuropskom tržištu.

"Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama osumnjičeni albanski državljani su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave", stoji u policijskom priopćenju.

Ovo je druga velika zapljena droge policijskih službenika Postaje granične policije Gruda na MCGP Karasovići u posljednjih mjesec dana. Podsjetimo, 14. prosinca prošle godine, policijski službenici uz suradnju carinskih službenika u autobusu albanskih nacionalnih oznaka pronašli su 5,4 kg heroina i 5,6 kg kokaina čije je odredište također bilo zapodnoeuropsko tržište. Ovom posljednjom zapljenom količina heroina koju je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaplijenila u posljednje dvije godine popela se na 240 kg.

VIDEO: Zločin koji je šokirao Hrvatsku: Ubio trojicu muškaraca, a onda postao najpoželjniji neženja u zatvoru

 

Komentara 1

ZV
zvezdomor
07:48 12.01.2023.

Hund...piše Hund al piše i Mile..dakle Hund ( pas)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije