Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razorni udar

VIDEO Pogledajte trenutak u kojem 'majka svih bombi' pogađa svoj cilj

GBU-43
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
14.04.2017.
u 17:32

Afganistanska vojska izvijestila je da je u udaru bombe poginulo 36 boraca Islamske države

Pentagon je objavio snimku trenutka u kojem je GBU-43, nazvana "majkom svih bombi" i najveća nenuklearna bomba upotrijebljena u borbi, pogodila metu u Afganistanu.

Afganistanska vojska izvijestila je da je u udaru bombe poginulo 36 boraca Islamske države.

Bomba je bačena jučer na ISIS-ove sustave spilja i tunela na istoku zemlje.

Ministarstvo obrane SAD-a snimku je objavilo na Twitteru objašnjavajući da je udar osmišljen kako bi se što je više moguće smanjio rizik po afganistanske i američke snage.

Bomba je projektirana 2002. godine i ima masu od oko 10 tona, a zahvaća radijus od oko 1,5 km od mjesta udara.

 

>> SAD bacio 'majku svih bombi' na militante IS-a u Afganistanu

>> Završena istraga: Amerikanci prilikom bombardiranja talibana ubili 33 civila

Ključne riječi

Komentara 6

MA
macoje
17:48 14.04.2017.

nije jaca od hurikan "katrina"

LD
lopov drpiga
19:40 14.04.2017.

ili u kratkim crtama, amerika bacila bombu na talibane i tunele, a 80tih je talibane stvorila, financirala i tunele im izgradila. sreća za režim da američki porezni obveznici jedu previše brze hrane pa se ne upitaju u čemu je kvaka...

DE
Demokrates
02:08 15.04.2017.

Kako znaju da ih je poginulo 36, kako su uspjeli pobrojati mrtve nakon eksplozije takve bombe? I što, mi bi trebali ginuti za Amere jer oni imaju najveću bombu, i ako im nećemo služiti kao roblje bacit će je na nas? Idite vi iz vl-a ginuti za Amere, ionako ste bez obrazni sluge i ljigavci; služite svakom šljamu, vi ste guje u njedrima Hrvatskog naroda; bili ste Titu u šupku, pa Tuđmanu, i samom Sotoni bi se uvukli u anus da vas hoće, ali neće jer i sam Sotona drži do svojeg spolnog zdravlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije