Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIJENO ŠEST OSOBA

VIDEO Objavljena snimka uhićenja žene osumnjičene za podmetanje bombe u Istanbulu

An undated handout picture released by Turkish police shows an unidentified blast suspect arrested in Istanbul
Foto: TURKISH POLICE HANDOUT/REUTERS
1/5
14.11.2022.
u 09:08

Lokalni mediji su jučer objavili kako je nadzorna kamera snimila trenutak kad osumnjičena ostavlja torbu i odlazi nakon čega je došlo do eksplozije.

U terorističkom napadu u nedjelju popodne u Istanbulu poginulo je najmanje šest osoba, dok je ranjeno njih 81.  Turska policija uhitila je ženu osumnjičenu za podmetanje bombe koja je oko 16:20 po lokalnom vremenu eksplodirala u aveniji Istiklal u centru Istanbula, dijelu grada koji je popularan među turistima i domaćim stanovništvom zbog brojnih restorana i trgovina.

Ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu izjavio je, prema izvješću državne televizije TRT, da je policija uhitila osobu koja je podmetnula bombu te da je ona  povezana sa zabranjenom Kurdskom radničkom strankom (PKK). Ministar Soylu zaprijetio je osvetom, naveo je TRT.

Turski mediji objavili su snimku privođenja osumnjičene.

Lokalni mediji su jučer objavili kako je nadzorna kamera snimila trenutak kad osumnjičena ostavlja torbu i odlazi nakon čega je došlo do eksplozije.

Avenija Istiklal bila je meta terorističkog napada i 2016. godine, kada je bombaš-samoubojica ubio četvero ljudi i ranio njih 39. Turska je vlada tada objavila da je napadač povezan sa skupinom Islamska država, ali ona nije preuzela odgovornost, ističe dpa.

Komentara 11

BR
Brandfackel2
09:46 14.11.2022.

Dosta proziran "napad"... Razumio bih kada bi Kurdi napravili seriju napada u jeku turističke sezone kako bi bitno naštetili Turskom gospodarstvu, oslabili Tursku politčki... Ali ovakav jedan potpuno neučinkovit napad više izgleda kao "Labrador" nego nekakva ozbiljna PKK akcija.

VI
VilaAmalka
11:43 14.11.2022.

Erdogan je optužio PPK. Žena sa slike ne izgleda kao Kurdkinja. Malo je Turaka ovako tamnoputih, a Kurda pogotovo. Afrička kosa i crte lica. Mislim sa se Erdogan s nečim zamjerio Amerima pa su im sad malo pustili islamiste u najturističkiju ulicu u Europi.

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
11:47 14.11.2022.

Kurdi su vrlo svijetle puti gotovo kao Europljani a Turci su često tamniji kao cigani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije