Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIBIRSKA ZIMA

VIDEO Magla, snijeg i slojevita odjeća: Kako život izgleda na -58°C?

Foto: reuters
1/4
05.12.2023.
u 19:24

Kamere Reutersa bile su danas u Jakutsku gdje su novinari i vidjeli kako točno izgleda život na tako niskim temperaturama

Dok su se dijelovi Hrvatske jutros budili s minusima, doduše relativno blagim, tisućama kilometara daleko stanovnici Jakutska, najhladnijeg naseljenog mjesta na svijetu koji se smijestio u Sibiru, danas su iskusili temperaturu od čak -58°C. Kamere Reutersa bile su danas u Jakutsku gdje su novinari i vidjeli kako točno izgleda život na tako niskim temperaturama.

- Jako sam sretan. Posebno sam došao ovdje u Jakutsk da doživim takvo vrijeme. Tako sam sretan jer u prosincu obično ne vlada takvo vrijeme. Imao sam sreće - objasnio je Danila dok su mu s brade i kose visile sige leda. Ipak, kazao je kako su slojevi odjeće ključni, a najmanje dva para rukavica i više nego potrebni.

- Zapravo, nije mi toliko hladno jer sam dobro pripremljen i kupio sam pravu odjeću. Da se nisam pripremio i došao ovamo u uobičajenoj odjeći, kakvu nosim u Astrahanu (gradu na jugu Rusije), smrznuo bih se u 10 minuta - objasnio je. 

U dijelovima Jakutije, regije na sjeveroistoku Sibera koji je tek nešto manji od Indije, temperature tijekom noći idu do -55°C. U Ojmkakonu, naselju u regiji, temperatura je tijekom noći išla i do -58°C, a stvarni osjećaj je bio zapanjujućih -63°C zbog vjetra i vlage u zraku. U Jakutsku pak vlada totalna bjelina s maglom koja smanjuje vidljivost, a na tržnici se prodaje riba koja se smrznula na tim temperaturama. 

POVEZANI ČLANCI:

- Naravno da je hladno, ali kako smo i u školi govorili na engleskom: ''There's no bas season'' (Nema lošeg vremena). Treba samo kvalitetna odjeća koja odgovara vremenu i sve će biti u redu - poručio je stanovnik Pyotr. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Jopa
Jopa
17:32 06.12.2023.

Reportaza iz zmajevog gnijezda u Bavarskoj 1943-će...

Avatar barba_barba
barba_barba
13:28 06.12.2023.

ima dana kad ti se ne jede riba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije