Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
54. Vinkovačke jeseni

Veliki svečani mimohod i šokačko kolo izmamili 3 tisuće ljudi na ulice

svečani mimohod 54. Vinkovačkih jeseni
Foto: Branimir Bradarić
1/10
22.09.2019.
u 13:45

Vinkovačke jeseni i ove godine okupili su i ne samo ljubitelje tradicijske kulture nego i političare pa su tako Jeseni ove godine pohodili i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković i brojni ministri.

Nakon deset dana više nego bogatog kulturnog, umjetničkog i zabavnog programa u sklopu 54. Vinkovačkih jeseni danas je održan svečani mimohod sudionika koji su i ove godine prošli ulicama i trgovima grada na Bosutu. U ovogodišnjem mimohodu sudjelovalo je 75 KUD-ova iz Hrvatske i dijaspore, 30 konjskih zaprega i oko 50-ak jahača.

Mimohod je okupio ukupno oko 3000 sudionika koji su prikazali sve bogatstvo tradicijske kulture u Hrvatskoj. Vinkovačke jeseni, a posebno mimohod koji je kruna manifestacije, iz godine u godinu okuplja sve veći broj posjetitelja pa je tako i ove godine na ulicama okupilo se nekoliko desetaka tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Mimohod su predvodili: Gradska limena glazba Vinkovci, mažoretkinje Grada Vinkovaca i Općine Nuštar, zastave i grbovi, članovi Povijesno-športske udruge Hrvatskog sokola iz Vinkovaca te Vinkovačkih šokačkih rodova, pobjednici revija: Mladost i ljepota Slavonije, Stari Mikanovci, Zimsko spremanje Antin, Etno frizure Hrvatske, KUD “Tkanica“, Vinkovci u stiliziranim starogradskim nošnjama, Udruga “Bijela golubica” Vukovar u baroknim nošnjama, kao i Prva kanjdžijaška udruga – Kruševica 2010.

svečani mimohod 54. Vinkovačkih jeseni
1/10

Na kraju mimohoda građani i gosti su zajedno s folklorašima zaplesali tradicionalno, kako Vinkovčani s ponosom ističu i najveće, šokačko kolo na vinkovačkom stadionu i na središnjem gradskom trgu.

Vinkovačke jeseni i ove godine okupili su i ne samo ljubitelje tradicijske kulture nego i političare pa su tako Jeseni ove godine pohodili i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković i brojni ministri. U Vinkovcima su zadovoljni s organizacijom Jeseni ali napominju kako već sada kreću s pripremama za 55. Vinkovačke jeseni. Kako je rekao gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić cilj je da ova tradicijska manifestacija iz godine u godinu bude sve bolja, kvalitetnija i posjećenija.

Komentara 6

IL
ilustrator
14:55 22.09.2019.

lijepa li si

MA
marco75
14:47 22.09.2019.

Koga ili čega je bilo 3 tisuće gledatelja ili sudionika? Jak naslov!

BA
Barbasmora
14:44 22.09.2019.

Lipi slovenski lipicanci ! Divni konji, divne životinje! Svaka cast vinkovcanima! Nek zivi sokacko kolo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije