Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traju do 18. rujna

Folklornim večerima danas započinju 54. Vinkovačke jeseni

Vinkovačke jeseni
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
13.09.2019.
u 13:48

I ove godine u okviru Vinkovačkih jeseni, na Trgu dr. Franje Tuđmana, postavljen je Slavonski sokak sa Sajmom gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina

Folklornim večerima – Smotrom folklora Vukovarsko – srijemske županije danas u Vinkovcima započinju 54. Vinkovačke jeseni. Smotra okuplja oko 50 kulturno-umjetničkih društava iz cijele županije trajat će do 18. rujna. Na prvoj ovogodišnjoj folklornoj večeri nastupit će  KUD „Slavko Janković“ Rokovci-Andrijaševci, KUD „Ogranak seljačke sloge“ Drenovci, KUD „Slavko Mađer“ Cerić, KUD „Ady Endre“ Korođ, KUD „Grančica” Đeletovci, KUD „Branimir“ Bošnjaci, KUD „Sava“ Rajevo Selo, KUD „Razigrana šokadija“ Prkovci I KUD „Jankovci“ Stari Jankovci.

I ove godine u okviru Vinkovačkih jeseni, na Trgu dr. Franje Tuđmana, postavljen je Slavonski sokak sa Sajmom gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina. Sajam počinje danas, a na Slavonskom sokaku posjetitelje čeka 20 velikih i malih kućica, više od 30 štandova na kojima će se naći tradicijski i drugi proizvodi. Tu je i mala pozornica na kojoj će svakog dana svirati tamburaši, a bit će održano i još jedno međunarodno breakdance natjecanje. Bogata je i ugostiteljska ponuda, a, između ostaloga, tu su pivnica Buba bar i restoran s bogatom gastronomskom ponudom. Pripremljen je i iznimno bogat zabavni program gdje će svatko moći pronaći nešto za sebe.

- Priredili smo stvarno bogat program i koji će vjerujemo zainteresirati svakoga tko nađe vremena da posjeti naš grad kroz onaj zabavni dio, ali naravno i onaj tradicijski koji čini Vinkovačke jeseni onim što jesu. Uvijek se volimo pohvaliti time da su Vinkovačke jeseni i građani Vinkovaca čuvari tradicije i da smo na taj način očuvali sve ono što jesmo, ali naravno volimo da nam u goste dođu ljudi iz Hrvatske i dijaspore i da nam predstave tradiciju svoga kraja, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković uz Folklorne večeri najavio je i održavanje Dječjih vinkovačkih jeseni, Svečanost otvorenja, Smotru folklora te Svečani mimohod sudionika 54. Vinkovačkih jeseni.

U zabavnom dijelu programa 54. Vinkovačkih jeseni najavljuju se koncerti Željka Bebeka, Tomislava Bralića i klape Intrade, Massima, Dražena Zečića, Jelene Rozge, Maje Šuput, Ivana Zaka i brojnih tamburaških sastava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije