Naslovnica Vijesti Svijet

'Mrtav terorist ne može nauditi Britaniji. Treba ih likvidirati'

Broj osoba s britanskom putovnicom koje se bore u Iraku i u Siriji procjenjuje se na osamstotinjak, među kojima je 130 ubijeno, oko 400 ih se vratilo, a oko 270 je ostalo na Bliskom istoku.
07. prosinca 2017. u 07:51 20 komentara 1490 prikaza
Gavin Williamson
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Britanski građani koji se bore za organizaciju Islamsku državu (IS) moraju biti locirani i likvidirani i ne smije im se dopustiti povratak u zemlju, rekao je u četvrtak novi britanski ministar obrane Gavin Williamson za Daily Mail, prenosi France Presse.

Theresa May Sigurnosne službe: Bombom su željeli raznijeti vrata Downing Streeta i ubiti premijerku Theresu May

"Jednostavno, moje je stajalište da mrtav terorist ne može nauditi Velikoj Britaniji", rekao je za tabloid. "Moramo učiniti sve kako bismo oslabili i otklonili tu prijetnju", dodao je. Broj osoba s britanskom putovnicom koje se bore u Iraku i u Siriji procjenjuje se na osamstotinjak, među kojima je 130 ubijeno, oko 400 ih se vratilo, a oko 270 je ostalo na Bliskom istoku.

Gavin Williamson
1 / 4
Teroristički napad u Egiptu

"Učinite sve kako nijedno mjesto za njih ne bi bilo sigurno..."

O tom se pitanju uvelike raspravljalo 2014. kada se britanski građanin Mohammed Emwazi - poznat kao Jihad John - pojavio na IS-ovoj propagandnoj videosnimci odrubljivanja glave stanovitom broju zarobljenika.

UCJENA, NE TERORIZAM Meta sumnjivog paketa u Potsdamu bio je DHL

Gavin Williamson, koji je prošlog mjeseca postao ministar obrane pošto je Michael Fallon podnio ostavku nakon optužbi za nedolično ponašanje prema ženama, najavio je također potragu za borcima koji su pobjegli u druge zemlje te istaknuo da će im biti zabranjen povratak u Veliku Britaniju.

"Učinite sve kako nijedno mjesto za njih ne bi bilo sigurno, da ne mogu ići u druge zemlje širiti svoju mržnju i svoju kulturu smrti", rekao je za Daily Mail. S novinarom lista je razgovarao nekoliko sati pošto su dvojica muškaraca izvedena pred londonski sud pod optužbom za planiranje napada i ubojstvo britanske premijerke Therese May.

Njemačka policija RADIKALI 'Žene i djeca pripadnika IS-a u Njemačkoj predstavljaju prijetnju' belgijska policija Pozivao na ubojstvo Prtljažničar belgijske zračne luke optužen za terorizam Egipat Aktiviran pričuvni plan ISIL svoja uporišta premjestio u Egipat