Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže se dobri ljudi

Većina korisnika dnevnog boravka još traži sponzore

\'10.12.2010., Sisak - Brojni korisnici Doma za stare i nemocne u dnevnom boravku provode svoje slobodno vrijeme. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
28.12.2010.
u 16:48

Građani i pravne osobe mogu mjesečno umjesto korisnika uplatiti članarinu, koja iznosi 200 kuna, iznos koji je većini umirovljenika prevelik

Godina se bliži kraju, a s njenim istekom isteći će i sponzoriranje devet korisnika Dnevnog boravka sisačkog Doma za starije i nemoćne. Naime, program boravka pokrenut je prije tri godine u Sisku, a u početku ga je financirala Svjetska banka. Od ove godine, korisnici sami moraju participirati sa 200 kuna mjesečno, što je mnogima veliki iznos u odnosu na njihove male mirovine. Stoga su djelatnici Doma i Boravka osmislili program sponzorstva na koji su se mogli javiti građani i pravne osobe, te mjesečno umjesto korisnika uplatiti članarinu.

Ističu postojeći ugovori

Od ukupno 37 korisnika, devetero ima svog sponzora, a šest je osoba na listi čekanja, uz nadu da će se njihov dobročinitelj još pojaviti.

– Sa 31. prosinca ističu ugovori postojećim sponzorima. Dvoje ih je najavilo produženje, no imamo jednu osobu koja je sama sponzorirala šest korisnika, a oni još uvijek nisu sigurni hoće li ih moći financirati i sljedeće godine – kaže dipl. socijalna radnica Ivana Pavlović, voditeljica Dnevnog boravka.

Svi korisnici rado bi i dalje dolazili na druženje sa svojim vršnjacima, ali im je za to potrebna pomoć građana.

Druže se i zabavljaju

– Molimo sve koji to žele i koji su u mogućnosti da se jave i sponzoriraju ovih nekoliko korisnika. Riječ je o donaciji od 200 kuna na mjesec, a koje će omogućiti daljnja zajednička druženja starijih osoba sa svojim već stečenim prijateljima. Uglavnom se radi o osobama koje žive same i to im je jedini oblik socijalne interakcije. Ako su doma, padnu u depresiju i posve se zapostave, a ovo ih ipak tjera da nešto rade – kaže Ivana Pavlović.

Jedna od korisnica je 67-godišnja Anka Romčević.

– Jako sam zahvalna svom sponzoru jer si sama ne mogu priuštiti Boravak, a puno mi znači. Ovdje se dobro osjećam, družim se, vježbamo, a mjere nam šećer i tlak – rekla nam je Anka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije