Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi ministar

Varga: Pokrenuo sam reviziju master-plana, vjerujem da će do 1. 9. biti usvojen

Siniša Varga
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
18.06.2014.
u 19:59

Revizija je u tijeku, hoćemo biti 100% sigurni da je ono što se pušta u saborsku proceduru 100% ono što je usklađeno i s financijskim mogućnostima i s kadrovskim potencijalima zdravstva, kazao je ministar

Novi ministar zdravlja Siniša Varga kazao je u Dnevniku HTV-a da je pokrenuo reviziju master-plana koji je Vlada usvojila prošlog tjedna.

– Revizija je u tijeku, hoćemo biti 100% sigurni da je ono što se pušta u saborsku proceduru 100% ono što je usklađeno i s financijskim mogućnostima i s kadrovskim potencijalima zdravstva. Riječ je samo o nekoliko tjedana analize i zatim se ide u saborsku proceduru. Vjerujemo da ćemo do 1. 9. imati usvojen master-plan bolnica.

Varga se osvrnuo i na rak-ranu hrvatskog zdravstva – duge liste čekanja.

– To je kombinacija master-plana i kombiniranja nove bolničke zaštite s kojom će se uskoro krenuti. Ona će se već sada provoditi kao pilot-projekt u pet bolnica i vjerujemo da ćemo kroz određenu dozu dodatne informatizacije koja slijedi i u tri velika kliničko-bolnička centra, a koji nisu informatizirani, dobiti cjeloviti sustav u kojem se nijedan pacijent neće moći dvostruko naručiti. Ako neki žele ispunjavati neke svoje želje za određenim doktorom, za određenim terminom u određenoj bolnici, onda to nije stvar čekanja nego osobne želje. Ali vjerujemo da uskoro ni jedan pacijent u RH neće čekati iznad medicinski dopustive granice – kazao je novi ministar.

Otkrio je i da neće smijeniti sanacijske upravitelje jer su oni partneri Vlade RH koji dobro rade svoj posao te da zbog posla neće otići na godišnji odmor ove godine.

>>Varga i Mornar prisegnuli, Linić glasovao protiv obojice

Komentara 37

DI
dionicio
20:49 18.06.2014.

Ovaj novi ministar zdravstva je taj koji ce ga konacno unistiti i naraviti ga indusrijom, kao u Americi. Tko nece imati novca taj ce umrijeti, a posto nam je gospodarstvo u neprestanom propadanju zadnjih 20-ak godina, crno nam se svima pise. Ako taj model vec zele svi veliki socijaldemokrati, onda i ja ne zelim da mi se iz place uzima za zdravstvo, vec zelim sam uplacivati komu zelim i koliko zelim, a ne svaki mjesec hraniti propali drzavni proracun.

Avatar vh1
vh1
09:21 19.06.2014.

Danas sam naručen za skidanje šavova i čišćenje rane 8 dana poslije operacije. Naravno, tamo nema nikoga, dežurni nije došao, ambulanta ne radi jer je Tijelovo. Koji ''Q ''- c imaju veze Tijelovo i crkva sa skidanjem šavova. Ovo je država koja se raspada. Sve smrdi na HDZ-ovu trulež.

Avatar zabadalo5
zabadalo5
21:28 18.06.2014.

Šta nije do jučer master plan bio savršenstvo i divota u zdravstvu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije