Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi ministri

Varga i Mornar prisegnuli, Linić glasovao protiv obojice

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
18.06.2014.
u 12:44

Varga i Mornar su odmah i prisegnuli, a njihovi prethodnici, smijenjeni Rajko Ostojić i Željko Jovanović od danas su i službeno aktivirali svoje mandate

Hrvatski sabor je danas u nastavku sjednice izglasao povjerenje novim ministrima zdravlja te znanosti, obrazovanja i športa Siniši Vargi i Vedranu Mornaru.

Za povjerenje Vargi bilo je 82 zastupnika, protiv je bilo 24 te suzdržano 11 zastupnika, dok je za Mornaru bilo 84 zastupnika, 24 ih je bilo protiv te 10 suzdržanih.

Vladajuća većina je, očekivano, glasovala za nove ministre, dok su laburisti i nezavisna Jadranka Kosor bili suzdržani. Predsjednik HSS-a Branko Hrg glasovao je protiv Varge, ali je podržao Mornara, dok je bivši SDP-ovac, a danas nezavisni zastupnik Slavko Linić, glasovao protiv imenovanja oba nova ministra. Poput Linića, i HDZ je glasovao protiv oba ministra, iako su HDZ-ovi zastupnici, dok su se ministri predstavljali na matičnim odborima, glasovali za Vargu, ali protiv Mornara

Varga i Mornar su odmah i prisegnuli, a njihovi prethodnici, smijenjeni Rajko Ostojić i Željko Jovanović od danas su i službeno aktivirali svoje mandate.

Na današnjoj sjednici Sabor je prihvatio izvješće o radu HAMAG-a, Pučke pravobraniteljice, Pravobraniteljice za djecu, Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za 2013. godinu.

Nakon glasovanja, zastupnici će se razići na dvotjednu stanku, a nastavak zasjedanja predviđen je za 2. srpnja.

>> MIP potvrdio povratak smijenjenih Jovanovića i Ostojića u saborske klupe

Komentara 18

VL
   
10:06 18.06.2014.

Milanoviću, ajde dalje rasturi ostatak kokošinjca pa idemo popit kavu

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
09:47 18.06.2014.

Statisti... Neće izdržati do kraja godine...

ZD
zdepar
10:34 18.06.2014.

interesantno je da novi ministri govore sasvim oportuno o problemima u svojim resorima koje su evidentno , napravili isključivo nesposobni dosadašnji "ministri", a premijer ih je toliko dugo držao dok nisu sve debelo upropastili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije