Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjere za turizam

V. Ostojić: Cilj je produžiti sezonu, a sezoncima dati sigurnost

veljko ostojić (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
31.01.2013.
u 14:25

Mjere su dio aktivne politike zapošljavanja, a na snagu su stupile 15. siječnja ove godine.

„Stalni sezonac“ i „Rad i nakon ljeta“ dvije su nove mjere kojima ministarstva rada i turizma, a u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje,  namjeravjau ti olakšati uvjete i potporu za rad nezaposlenima koji rade u sezoni te poslodavcima koji zapošljavanju sezonske radnike u turizmu.

Mjere su dio aktivne politike zapošljavanja, a na snagu su stupile 15. siječnja ove godine.

- Produljenje turističke sezone jedan je od najznačajnijih ciljeva Ministarstva turizma, a ostvarit ćemo ga pomoću izgradnje novih smještajnih kapaciteta te podizanja kvalitete postojećih, stvaranja novih turističkih sadržaja i motiva dolazaka turista, što će i jedno i drugo omogućiti novo zapošljavanje, što na određeno, a što na neodređeno vrijeme. Turizam je industrija emocija, koja omogućava gostima da se u svoje domove vrate s pričama o Hrvatskoj, a turistički radnici su prve osobe preko kojih gosti stječu dojam o našoj zemlji. Stoga je od iznimno velike važnosti imati zaposlene dobre radnike, a ove mjere će olakšati upravo to da poslodavci kvalitetne kadrove i zadrže kazao je ministar turizma Veljko Ostojić.

 

Komentara 1

Avatar Jorge
Jorge
09:04 01.02.2013.

Ministar je pitao u lipnju, a ministrica mu odgovorila u srpnju o problemu viznog režima za Rusiju, Ukrajinu, no javnost o tome malo zna. Još nitko od njih nije jasno rekao kakve procedure očekuju turiste s ovih tržišta. Da li će moći dolaziti samo gosti s šengenskom vizom ili je i to upitno? Ministri će se vjerojatno o ovome izjasniti kad sezona počne, a gosti već rezerviraju karte i šalju upite za smještaj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije