Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Matanić:

USKOK me nagovorio da kažem da je Đurović sudjelovao u ubojstvu

\'24.02.2010.,Zagreb - Zupanijski sud.Sudjenje u slucaju ubojstva \'Pukanic\'.Optuzeni Robert Matanic Photo: POOL/PIXSELL\'
POOL/PIXSELL
13.10.2010.
u 12:09

Prvi iskaz dao sam pod pritiskom, bio sam ljutit, mislio sam da će se sve srediti, pokušao je objasniti Matanić.

Nalog za ubojstvo Ive Pukanića došao je iz Zagreba, ubojstvo se trebalo odraditi preko ljudi iz Beograda, a posrednik u ubojstvu bio je Slobodan Đurović. To sve rekao mi je Bojan Gudurić.

Izgubljen u odgovorima
Rekao je tako Robert Matanić, u iskazu u istrazi koji je dao 14. srpnja 2009. u Zagrebu, a pred istražiteljima iz Beograda. No, kad mu je Jovica Jovanović, srbijanski tužitelj, jučer na Specijalnom sudu u Beogradu, u nastavku suđenja Sretenu Jociću i drugima, predočio taj iskaz, Matanić, koji je svjedočio videovezom iz Zagreba, malo se spetljao.

– Objasnio sam već kako sam dao taj iskaz. Bio sam pod pritiskom, bio sam ljut, mislio sam da će se sve srediti – pokušao je objasniti Matanić.

– Je li vam Gudurić to rekao ili nije? – nije odustajao tužitelj.

– Mislim da je rekao da je to njegovo mišljenje – prtljao je Matanić.

– Ako vam Đurovića nije spomenuo kao posrednika u ubojstvu, u kojem ga je kontekstu spomenuo? – pitao je dalje tužitelj.

– Ne sjećam se... – izvlačio se Matanić. Tada se u njihov dijalog pitanjem uključio i Vladimir Vučinić, predsjednik sudskog vijeća.

– Je li vam Gudurić to rekao ili nije? – zanimalo je suca.

Prerano ga uhitili
– U kontekstu ubojstva ne – odgovorio je Matanić.

– Zašto ste onda to rekli? – zanimalo je suca.

– Pa mislio sam... – počeo je Matanić, no sudac ga je prekinuo: – Da skratimo, jeste li to izmislili ili ne?

– U dogovoru s USKOK-om, da – kazao je ne baš uvjerljivo Matanić.

Njegovo sjećanje nije bilo ništa bolje ni kada mu je predočavan ostatak tog iskaza u kojem je kazao da je Đurovića upoznao u Sofiji još 2004., da ga je tada znao kao Kuma, da ga je Đurović financirao... Za sve to što je prije kazao Matanić je sada tvrdio da je rekao pod pritiskom.

– A zašto ste Đurovića ispitivali o Sretenu Jociću i ubojstvu Ive Pukanića? – pitao je dalje tužitelj.

– Mislio sam ga pitati onaj dan kada smo uhićeni, ali nisam stigao – odgovorio je.

– Sada kažete da Đurović nema veze s ubojstvom. Pa zašto ste ga onda mislili pitati o tome? – pitao je dalje tužitelj.

– On je čovjek s tih prostora pa je možda nešto čuo – pravdao se.

Komentara 10

DU
Deleted user
13:16 13.10.2010.

zasto srpska vojska , zasto ne napisete njemacka vojska, talijanska vojska, a mogli bi AMERICKA vojska, naj veci teroristi zadnjih godina, srpska vojska je u kyrcu isto ko i hrvatska, pazite se vi \"saveznika\" dobro je dok mu pusite ie i idete niz dlaku, a kad mu stanete na rep zavrsit ce te ko irak i iran

MM
Mladen Miletić
13:56 13.10.2010.

\"S Pukanićem se digla panika kao da je srpska vojska krenula na RH\", a znamo svi da je bičuvan od Hrvatskih specijalista za čuvanje a ne kao Sanader čuj i počuj narode ovoga više nedaju u EU da ga isčuvamo ponavljamo sutra za one koji nisu čuli tu vama važnu radosnu vijest...

EU
eureka001
12:55 13.10.2010.

o mrtvima sve najbolje-nemogus e branit pa nemozes danas reci: cuo sam, rekao mi je i to onda javno napisat, tako to moze svako od nas napravit i nikome nista, ali nemoze jedan novinar, jer ako stalno ponavlas: rekao mi je cuo sam, onda treba racunat da ce ti jednog dana neko zazelit \"sretan odlazak\", tocno je i to da je drzava napravila halabuko ko da bi je srbi bili napali, kako se god ko zvao on je samo pojedinac i nista vise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije