Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uprava HAC-a ipak nije smijenila direktora Milana Stankovića

Uprava HAC-a je sporni slučaj prebacila na unutarnju kontrolu, i to preglasavanjem
08. studenoga 2012. u 19:33 7 komentara 10 prikaza
hrvatske autoceste,hac
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Na današnjoj sjednici uprave Hrvatskih autocesta ipak nije smijenjen direktor Sektora održavanja Milan Stanković iako je njegovu smjenu zatražio član uprave Narzio Dalsaso zbog sumnje da je preplatio izradu projekta prometne signalizacije za radova na autocesti, a koju je preko narudžbenice platio 55.000 kuna. Uprava HAC-a o tome je slučaju, o čemu smo već pisali, odlučila da sve navode protiv Stankovića provjeri unutarnja kontrola tvrtke pa da se tek onda donese odluka o smjeni Stankovića.

Ali ni donošenje te odluke na današnjoj sjednici uprave HAC-a nije prošlo glatko. Odluka o prebacivanju slučaja "narudžbenica" na unutarnju kontrolu donesena je preglasavanjem. Predsjednik uprave Dražen Guštin i član uprave Nikola Bačurin bili su za to da sve provjeri unutarnja kontrola, dok su Jure Bajić i Dalsaso bili protiv toga i za Stankovićevu smjenu. Guštin i Bačurin pobijedili su jer Guštin ima pravo na dvostruki glas kao predsjednik uprave.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • gardist:

    Zar to nije tragedija, u evidentnom kriminalu stradat će onaj savjesni radnik (šef odjela ) koji je kriminal prijavio. Narciso Dalsaso, član uprave zadužen za Sektor za održavanje nema utjecaja na izbor direktora kojemu je nadređen, pa čak niti kad ... prikaži još! ovaj počini kriminal. Tko će ga provjeravati:? Pilih, pa taj Stankoviću i on njemu drže lojtre u kriminalu već dvadeset godina. Korupcijska hobotnica (Guštin, Baćurin, Stanić, Pilih i Stanković sa suradnicima) uz pomoć medija koji o tome ne žele pisati, sve nas prave budalama.

  • valdop:

    cini mi se da je gardista linicev covjek, sa takvom gorcinom pisati protiv cacicevih ljudi moze samo neko s druge strane politicke zavrzlame, interesantno je da se komentira samo ono sto nekome pase a ne cijeli clanak, evidentno je da ... prikaži još! covijeka pogadja situacija u hac/u a ne moze si pomoci . . .

  • Turopoljac56:

    Tko vodi brigu o rastrošnosti ovakvih firmi,baš nitko .Sve se to fino prebaci u nepredviđene troškove i plača ova država. A onda se svi čudimo zašto ova država ide u ponor. Tko plača pogrešno izvedene radove dali za to netko ... prikaži još! odgovara sigurno ne.Pa kad građanin tuži takvu firmu i dobije odštetu od te firme stotinu tisuča kuna da li rukovodioci te firme znaju za to. Ipak je to pogreška njihovih djelatnika i dali se pitaju gdje to odlazi njihov novac. I sam sam vidio pogrešku krivo izvedenih radova na jednoj obilaznici .Zbog toga je trebalo napraviti dodatne radove koji nisu malo koštali ali koga briga za to ma ima država para. I tako nema nikakve kontrole jer rukovodioci imaju dobre veze sa ministarstvima i koga briga za sve---pojeo vuk magare to je stari običaj ove države.