Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporna narudžbenica

Član uprave HAC-a traži smjenu direktora zbog 55.000 kuna

'27.10.2012., Vrpolje - Znak kretanja u krivom smjeru na autocesti A1, Zagreb - Split Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
07.11.2012.
u 23:09

Precijenjeno: 
Dalsaso smatra da je usluga koju je naručio Stanković preplaćena.

Na dnevnom redu sjednice uprave Hrvatskih autocesta koja će se održati danas bit će i zahtjev člana uprave Narzia Dalsasa za smjenjivanje direktora Sektora održavanja Milana Stankovića.

Dalsaso sumnjiči Stankovića da je uslugu projektiranja cestovnih znakova tijekom radova na autocesti preplatio. Ta je usluga plaćena 55.000 kuna, a neki naši sugovornici tvrde da joj je prava vrijednost između 5000 i 10.000 kuna.

Prijatelj s direktorom?

Stankoviću se spočitava i da je to projektiranje preko narudžbenice platio tvrtki Zgprojekt s čijim je direktorom u prijateljskim odnosima. Dalsaso jučer nije htio govoriti o razlozima svog zahtjeva za smjenjivanje Stankovića. Samo nam je rekao da o tome može razgovarati nakon sjednice uprave.

U HAC-u su nam potvrdili da je Dalsaso zatražio smjenjivanje Stankovića te da u obrazloženju kao razlog za to navodi nepravilnosti u postupku bagatelne nabave usluga. U HAC-u kažu da je u takvim slučajevima uobičajena procedura u pokretanje procesa kontrole, koju provodi Samostalni odjel unutarnje kontrole, nakon čega uprava donosi odluku. Stanković kaže pak da je posao obavljen po proceduri i da je za tu uslugu tražio više ponuda iako to nije morao jer se radi o nabavi male vrijednosti. Usto, kaže da je Dalsaso potpisao tu spornu narudžbenicu i da je za nabavu te usluge dobivena i suglasnost resornog ministarstva.

– Dosad je HAC te usluge plaćao između 20.000 i 60.000 kuna, i to za samo jedno mjesto radova. A sad smo za četiri mjesta ugovorili projektiranje znakova za 55.000 kuna – tvrdi Stanković dodajući da je već 30 godina u prometnom sektoru i da poznaje direktora Zgprojekta kao što poznaje i vlasnike tvrtki koje su prije dobivale iste te poslove.

Rat Čačićevih i Linićevih

Direktor Zgprojekta Josip Jović tvrdi da nema riječi ni o kakvom preplaćivanju i da je u biti stvarna cijena te usluge između 150.000 i 200.000 kuna. A to su napravili za 55.000 kuna, kaže, jer Zgprojekt radi za HAC već 20 godina, a isto tako dugo poznaje i Stankovića. A Stanković je inače blizak predsjedniku uprave HAC-a Draženu Guštinu koji s Nikolom Bačurinom čini jednu struju (Čačićevu) u upravi HAC-a koja je u stalnom sukobu sa strujom (Linićevom) koju čine Dalsaso i Jure Bajić.

>>Fantomski radnik: Bio na plaći u HAC-u, a nije dolazio raditi

Komentara 10

ZA
ZagorskiVitez
09:14 08.11.2012.

Opet frka u HAC-u javlja neimenovani izvor blizak sultanu Guštinu. Laktaš agu Banjalučkog Milančeta Stanković zvanog Žorž (bivšeg operativca u naplati i prodavača košulja) zbog malverzacija i namještanja natječaja prijatelju na veliki divan pred Ekol sultana Guština prvog doveli su zavezanog prva zviždaljka HAC-a Mićo Stanić(valjda misli dobiti 10% od štete koju je počinio zločesti Laktaš aga) u pratnji vjernog sluge mladunčeta Kasunića,za njima u suzama,utučeni i shrvani od boli jecajući na koljenima ušli su sultanija Mileva (Stankovićeva hanuma, zbog dimija nekoliko puta je upala na nos) i kum Pillih moleći cestar agu Dalsasa da povuče prijedlog za smjenu, jer tko će ju voziti na i posao i s posla ako Laktaš aga ode u ćuzu. Dalsasso je ovaj put odlučan prijedlog za smjenu ostaje.Sada ga mogu spasiti samo Ekol sultan Guštin prvi zlatnim glasom i voćnjak aga Baćurin.

Avatar puky
puky
06:38 08.11.2012.

... ma vidi ti tog Dalsasa kakav je pokvarenjak ? ... optužio čačićevog razbojnika da je pretplatio prijateljevoj firmi usluge ? ... ma to ne može biti kod čačića i njegovih razbojnika koje je postavio na ključna pljačkaška mjesta u domovinskim poduzećima ... drug čovjek vlasnik firme se čak dvoumio da li da pro bono za svoju Domovinu radi ili samo uzme za kavicu ... strava ...

Avatar tkoznahdz
tkoznahdz
09:02 08.11.2012.

Pa gdje je taj Zgprojekt onda zaslužio novac da može preživjeti i za HAC po kako piše smiješnim cijenama raditi, radi prijateljstva i poznanstva. Koliko te izjave "smrde" i nitko da pokrene istragu, još jedna ogromna sramota. Največa je glupostt da se za jedan posao otvaraju nekoliko natječaja, kako bi se sakrila cijela cijena investicije, a oduvjek su muljali i varali, pa nastavljaju i dalje. I gdje su sada te unutarnje kontrole poslovanja, a valjda su i to zaposleni da im ide radni staž i ponekad da izrade naručeni izvještaj. To i takvo ponašanje je oduvjek jedan od razloga rastjerivanja kompletnog "upravljačkog/rodjačkog" kadra i zaposliti nove ljude od mjesta poslovođe na više do uprave, jer svi su se uhodali u posao i svi imaju neke prijateljske veze preko kojih izvlače novac iz HAC-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije