Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poziv nakon nesreće

Umjesto hitne pomoći, Centar 112 postavljao 'nepotrebna pitanja'?

udarila ga struja (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
17.07.2013.
u 17:21

Muškarac (38) je jučer prilikom izvođenja krovopokrivačkih radova na krovu kuće u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića u Osijeku stradao od strujnog udara

Prilikom izvođenja krovopokrivačkih radova na krovu kuće u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića u Osijeku, jučer je oko 13.50 sati došlo do nesreće na radu kojom prilikom je 38-godišnjak dodirnuo električne vodove na krovnom nosaču te je zbog strujnog udara preminuo na mjestu događaja, izvijestila je PU osječko-baranjska.

Tijelo 38-godišnjaka prevezeno je u KBC Osijek radi obdukcije. Na mjesto događaja su, uz očevidnu ekipu PU osječko-baranjske, izašli i djelatnici HEP-a, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka i inspektor zaštite na radu.

Vlasnica kuće Ljubica P. nazvala je osječki Centar 112 i obavijestila o nesreći. No, smatra kako su joj na tom broju postavljali "nepotrebna pitanja na koja se gubi dragocjeno vrijeme".

– Iznenadilo me što su me pitali radi li taj čovjek "na crno" i kod koga je zaposlen – rekla je.

Iz Centra 112 odgovaraju kako su postavljali osnovna pitanja, da bi se utvrdili osnovni elementi događaja, odnosno mjesto i vrsta.

– Nakon zaprimljene dojave i osnovnih pitanja, već u 39. sekundi od poziva uspostavljena je konferencijska veza sa Zavodom za hitnu medicinu Osijek, za što postoji i tonski zapis – ističu u Centru 112.

Pitanja koja su vlasnici sporna nisu postavljana, pojašnjavaju, u prvom pozivu. Operater je prvo, navode, nazvao Hitnu pomoć, a potom kontaktirao pozivatelja "kako bi se zatražili dodatni podaci koji su potrebni za postupanje inspekcije zaštite na radu".

– Ovakve optužbe i ''zlonamjerne navode” s terena smatramo štetnim za sustav 112, kao i za cijeli sustav zaštite i spašavanja. Pozivanjem broja 112 građanima se olakšava pružanje pomoći jer se samo jednim pozivom prema Centru 112 paralelno alarmiraju sve žurne službe potrebne u konkretnom slučaju, pri čemu pozivatelj ne mora poznavati njihove teritorijalne ili strukovne nadležnosti – zaključuju.

>> Dječak kojemu je struja opekla 60 posto kože uspješno se oporavlja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije