Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
David Cameron

'Ulazak RH u EU povijesni je trenutak i veliko postignuće'

cameron,josipović (1)
Foto: Press Association/PIXSELL
1/5
23.05.2013.
u 19:06

Za Hrvatsku je važno imati partnera poput Velike Britanije, kaže predsjednik Josipović, a britanski premijer tvdri kako je uvjeren da će Hrvatska biti primjer zemljama regije

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja povijesni je trenutak i veliko postignuće Hrvatske, rekao je hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću britanski premijer David Cameron u razgovoru u Londonu, u sjedištu britanske vlade u Downing Streetu. Razgovor je zbog ubojstva britanskog vojnika u srijedu u Londonu održan u četvrtak kasno poslijepodne, umjesto u 11.30, a britanski je premijer pohvalio napredak Hrvatske.

- Uvjeren sam da će Hrvatska biti primjer zemljama regije, jer se proširenje Unije neće zaustaviti - rekao je Cameron, a hrvatski predsjednik nakon razgovora ističe kako je Cameron bio jako otvoren i naklonjen Hrvatskoj.

- Za Hrvatsku je važno imati partnera poput Velike Britanije unatoč tome što Britanija često zastupa različita stajališta o institucionalnom i gospodarskom razvoju Europe u odnosu na ostatak Unije, kao i u odnosu na Hrvatsku - rekao je Josipović. - Mi imamo svoje obveze iz pristupnog ugovora, one uključuju i euro, a s druge strane moramo razumjeti da neke zemlje imaju različite pozicije. Bit će veliki napor da se nađe formula koja će omogućiti daljnji razvoj Europe, uvažavajući specifičnosti pojedinih zemalja - navodi predsjednik Josipović.

Britanski se premijer osvrnuo i na bilateralne odnose dviju zemalja, ističući kako se nada da će Hrvatska i Britanija više nego dosad poticati međusobnu trgovinu i investicije. O investicijama je bilo riječi i u drugim razgovorima hrvatskog predsjednika, koji danas završava trodnevni posjet Velikoj Britaniji, gdje ga je primila i britanska kraljica Elizabeta II. Unatoč brojnim preprekama koje doživljavaju u pokušaju da investiraju u Hrvatsku, britanski ulagači ne gube volju i prilično su zainteresirani za ulaganja u novu, 28. članicu Europske unije.

>>Hrvatskog predsjednika prvi put ugostila kraljica Elizabeta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije