Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U izravnom TV prijenosu

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk podnio ostavku

Arsenij Jacenjuk
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
10.04.2016.
u 18:29

Politička kriza u zemlji umjetno je stvorena. Želja da se zamijeni jedna osoba zaslijepila je političare i paralizirala njihovu političku volju za stvarnom promjenom, kazao je Jacenjuk

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk u izravnom televizijskom prijenosu podnio je ostavku na svoju dužnost i neizravno za svog nasljednika podupro predsjednika ukrajinskog parlamenta Volodjimira Grojsmana

Jacenjuk se odupirao pritiscima da podnese ostavku još otkad je njegovoj vladi u veljači izglasano nepovjerenje, no politička kriza u zemlji razbila je vladajući koaliciju te dodatno odgodila isplatu pomoći Međunarodnoga monetarnog fonda od 17.5 milijardi dolara

-Odlučio sam podnijeti ostavku na dužnost premijera Ukrajine. U utorak, 12. travnja, moj će zahtjev biti podnesen parlamentu- rekao je Jacenjuk u izravnom televizijskom prijenosu.

-Politička kriza u zemlji umjetno je stvorena. Želja da se zamijeni jedna osoba zaslijepila je političare i paralizirala njihovu političku volju za stvarnom promjenom. Proces promjena u vladi pretvorio se u bezumno trčanje na mjestu-  rekao je.

Blok Petra Porošenka i Jacenjukova Narodna fronta idući su tjedan trebali najaviti osnivanje nove koalicije. 

Jacenjuk je u govoru kazao da je njegova stranka i dalje za koaliciju te je dao do znanja da bi na svojoj dosadašnjoj dužnosti rado vidio Grojsmana.

-Parlamentarna frakcija Blok Petra Porošenka na premijersku je dužnost kandidirala Volodjimira Grojsmana. S obzirom na to da sam učinio sve kako bih zajamčio stabilnost i kontinuitet naše dosadašnje politike, objavljujem odluku o prijenosu obveza i odgovornosti- rekao je. 

>>'Putin želi uništiti Ukrajinu, jedino nas NATO može obraniti'

>>Jacenjuk: Najveća katastrofa ovog stoljeća bilo bi uskrsnuće SSSR-a

Komentara 11

RM
rmd3
08:56 11.04.2016.

Zapadnjačka kokoš odlazi, a kad se sjetim samo huškanje na 3 svjetski rat od ove marionete a jooj,sve su to scenariji za nas smrtnike,samo rijetki uvidjaju ono što masa ne.

ST
Stipan
13:22 11.04.2016.

Najveći bandit odlazi! Slijedeći je Porošenko!

UN
unbekant
09:57 11.04.2016.

Svi dotepenci koji se vracaju u svoje maticne drzave,a imaju 2-3 strana drzavljanstva,to su ljudi ubaceni od strane amerike i jedong djela brljavog zapada,su dosli na vlast u drzavi i neznajuci uopce kako u drzavi funkcionise vlast i sta jee narodu potrbno,oni su jednostvano "poslani"da odrade poso,da nahuskaju narod "nase protiv vasi",da sto veci razdor unesu u drzavne institucije,i kad sve to bude"odradjeno"slijedi ostavka,ili povalcanje s te funkcije,zaista je svaka drzava mora birati presjednike,premijere,ministre unutarnji i vanjski poslova,te sve funkcionere koji imaju kontaka s politikom,da budu drzavljani koji nemaju dvojna i trojna drzavlnastva,jer to je pogbuno za svaki drzavni aparat jedne drzave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije