Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
držat će se mjera štednje

Jacenjuk: Najveća katastrofa ovog stoljeća bilo bi uskrsnuće SSSR-a

Arsenij Jacenjuk
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
04.04.2014.
u 19:00

Kazao je i da Ukrajina nikada neće priznati aneksiju Krima koju je opisao kao dio šireg Putinova plana kojim bi se ponovno nametnula kontrola nad državama koje su nekada bile u sklopu SSSR-a

Nakon što je Rusija povećala cijenu plina Ukrajini, ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je da će se vlada u Kijevu držati nepopularnih mjera štednje kao ''cijene neovisnosti'', javlja Reuters.

Kazao je i da Ukrajina nikada neće priznati aneksiju Krima.

– Doći će vrijeme kada će Ukrajina preuzeti kontrolu nad Krimom – izjavio je Jacenjuk koji je sebe nazvao čelnikom vlade ''kamikaza'' koja je osuđena na propast zbog nepopularnih mjera štednje koje se moraju poduzeti.

Među tim su mjerama, prema Jacenjukovim riječima, i udvostručenje cijena plina za kućanstva od 1. svibnja i zamrzavanje državnih penzija i plaća.

Ukrajinski premijer kazao je i da bi potpora MMF uz iznosu od 14 do 18 milijardi dolara u zamjenu za teške gospodarske reforme bila golemi korak naprijed, a rusku aneksiju Krima opisao je kao dio šireg Putinova plana kojim bi se ponovno nametnula kontrola nad državama koje su nekada bile u sklopu SSSR-a. 

– Najveća katastrofa ovog stoljeća bilo bi uskrsnuće SSSR-a. To je njegova (Putinova, op.a.) ideja. To je njegov cilj – rekao je Jacenjuk.

>> 'Shale gas' revolucija u SAD-u spašava Europu od Rusije 

>> Sankcije Rusiji? Ma kakvi! EU je izabrao novac

Komentara 20

Avatar Dolar=0
Dolar=0
11:24 05.04.2014.

Sada će im Nemačka dati plina koje uvezu iz Rusije preko njih . Nemačka spremna da snabdeva Ukrajinu gasom. Nemačka kompanija RWE spremna je da snabdeva Ukrajinu gasom, ukoliko postignu dogovor sa ukrajinskom kompanijom Naftogas, prenosi agencija Unian.

Avatar superhik74
superhik74
19:31 04.04.2014.

Nevjerojatno je kako zapadna propaganda daje prostora ovom pucistu koji je drzavnim udarom nelegalno preuzeo vlast, slicno tako su promovirali ratnog zlocinca generala Pinocea u Cile-u nakon vojnog udara 1973 godine. Koga briga sto ovaj pucista klepece, za dva mjesecaa nece vise glumiti da je premijer jer na izborima nema sanse.

KI
Kissinger
08:26 05.04.2014.

jacenjuk,dajete mu preveć prostora u mom večernjaku.on se pita ka mara za onu stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije