Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUS i SSSH

Ujedinjuju se sindikati: Moći ćemo odgovoriti krupnom kapitalu

mladen novosel
Ivica Galović/Pixsell
22.03.2012.
u 14:30

Budu li Hrvatska udruga sindikata i Savez samostalnih sindikata formalno suglasni, 20. travnja objavit će ujedinjenje. Bit će to najveća sindikalna središnjica koja okuplja sindikate realnog sektora.

Hrvatska udruga sindikata i Savez samostalnih sindikata na korak su do ujedinjavanja u jedinstvenu sindikalnu središnjicu, potvrdio nam je Mladen Novosel, šef SSSH.

Oba su predsjedništva tome sklona, a najviša će tijela, vijeća obiju središnjica, o tome odlučivati u ponedjeljak (SSSH), odnosno negdje oko 11. travnja (HUS). Budu li i formalno suglasni, 20. travnja objavit će ujedinjenje.

Bit će to najveća sindikalna središnjica koja okuplja sindikate realnog sektora, a ujedno i veliki iskorak na prilično rascjepkanoj sindikalnoj sceni.

– Inicijativa je obostrana zbog brojnih trgovačkih društava u kojima obje središnjice participiraju. Jedinstvenost je najbolji interes tih radnika u industrijskom sektoru, koji dnevno trpi zatvaranje radnih mjesta, jer jedna će snažna središnjica kvalitetnije znati odgovoriti krupnom kapitalu – kaže Novosel.

U novu će se centralu tako sliti 110 tisuća članova SSSH i oko 45 tisuća HUS-a pa će ujedno odgovoriti i zahtjevima skorog Zakona o reprezentativnosti.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar crosist
crosist
15:11 22.03.2012.

Dvadeset godina čekalo se na pojavu SINDIKATA, tribat če da slijedečih deset godina naučiti da osobni i političnki intresi ne spadaju u Sindikat.

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
16:30 22.03.2012.

Lopovi u sindikatima su se izgleda uzbudili jer bi mogli ostati bez svojih preplaćenih mjesta. Neka im Lesar daje instrukcije, taj sjajno prodaje maglu i pokazuje kako se sindikali bogate.

CA
campa
17:40 22.03.2012.

Najvjerojatnije će za predsjednika i koordinatora predložiti nekog od ministra ili predstavnika poslodavaca pa oni su ionako zaduženi da obzdanjuju koliko košta potrošačka košarica.Akako će protiv vlade kad su im partneri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije